[145] Przecieka...

• Autor wątku Autor wątku simeone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

simeone

Guest
Po dwudniowym deszczu zauważyłem na rolecie bagażnika kałużę wody.
Szukałem jakiegoś przecieku, uszkkodzonej uszczelki która mogła by powodować przeciek ale nic nie znalazłem. Jedynie kropelka wody na łączeniu szarych plastików podsufitki. Którędy może tam dostawać się woda? :roll:

Tędy chyba idzie płyn od spryskiwaczy na tylną szybę chyba rurkę masz nieszczelną

alfasound_mania napisał:
Tędy chyba idzie płyn od spryskiwaczy na tylną szybę chyba rurkę masz nieszczelną

no ale dopiero po opadach to zawuzyl, a wczesniej pewnie uzywal spryskiwaczy. Ja bym co innego obstawial ale nie wiem co :D

Mi w tym dokładnie miejscu pękł wężyk od spryskiwaczy tylnej szyby. Proponuje ci to sprawdzić. Były mrozy to moze i od tego pękł.

A zdemontuj cały ten plastik i obczaj bo to może gdzieś uszczelka puszczać na kancie blachy gdzie jest zamocowana.

99% jest tak jak piszą koledzy. Pewno strzelił Ci przewód z płynem do spryskiwacza, co objawia się właśnie laniem się płynu z tych plastików na roletę.

Ja bym od tego zaczął poszukiwania usterki.

No ok ale plyn od spryskiwaczy ma zapach i troszku by go czuc raczej bylo w aucie to raz, a dwa przyczyna wystepowala by rowniez w dni suche, a jak kolega zaznacyzl dzieje sie to po deszczu

Cieknie mu po prostu, ale co tego nie wiem bo... Mam tak samo i starałem się znaleźć przyczynę ale nie udało mi się... Obstawiam jednak właśnie, że jakoś pod uszczelka się przeciska woda.

Jak pod uszczelką to sylikonem to uszczelnij, i tak tego nie widać bo sylikon jest pod uszczelką ja tak zrobiłem w tylnich drzwiach bo mi ciekło, aż mi podsufitkę zamoczyło, teraz jest sucho. A i jeszcze uszczelki co jakiś czas wazeliną kosmetyczną natłuszczam według mnie jest najlepsza do tego.

też mi cieknie po ulewach w tym miejscu i nie wiem co to więc jak znajdziesz rozwiązanie to chętnie skorzystam :D

Może po prostu masz uchylne tylnie szyby, i właśnie przez nie przecieka ci woda????
Może uszczelki szyby już do wyminy???

ale to wtedy głównie podczas jazdy by było widać a u mnie też widać np po nocnej ulewie ale sprawdzę ten trop tez

Od uchylnych szyb to by na sam tył nie wleciało, na tą "półke", jak kolega napisał w pierwszym poście - roletę bagażnika.

Otwórz klapę bagażnika i sprawdź gumowy przewód którym idą kable do klapy. Czasem lubi wypaść ta guma i wtedy leję się do środka, a jest ona właśnie w tym miejscu.

przeciek

kolego, mialem podobny problem i rozwiazanie bylo banalne. spadla mi guma ochraniajaca kable biegnace do klaopy bagaznika, wystarczylo ja nalozyc na otwor w krawedzi dachu i problem zniknal. pozdrawiam

Lopezius, już o tym pisał - u mnie jest ona okej... Nie wiem jak u kolegów.

Amortyzatory
Powrót