mam schematy elektryczne jak ktos potrzebuje
Pilnie potrzebuje schematy elektryczne al AR 155 2.0 TS8V
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Witam mam pytanko czy mógłbyś mi przesłać owy schemat na maila gdyż ma piękna odmówiła mi posłuszeństwa i niewiem gdzie jest problem.Krótki opis problemu: pompa niepodaje paliwa,ale działa wymontowałem ją i wszystno jest ok,filtr paliwa wymieniony na nowy kumpel powiedział mi ze może to przekażnik od pompy i muszę go zlokalizować i go wymienić i poto mi schemat albo może pokieruje mnie mam tego szukać???zdrawiam i szerokiej drogi życze
Przekaźnik od pompy paliwa przypięty jest do skrzynki akumulatora a dokładniej pod gumą od przepływomierza,ale nie pamietam który to.Sprawdź jeszcze zielony przewód który jest gdzieś pod schowkiem.On lubi sie przysmarzyć (łączony kostką) i zakłócić pracę pompy.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Skorpion1 thanked for this post
Potrzebuje schemat elektryczny do Alfy 155 2,5 TD

Rozebrałem chyba z pół auta i nic metalowa puszkę z napisem MOTRONIC prawdopodobnie jest to sterownik-komputer odpowiadający z układ elektryczny,przewody wyglądają na dobre nie uszkodzone,pod maska nic koło, przepływki wyglądającego na przekaźnik nie znalazłem, jedynie przy skrzynce z bezpiecznikami znalazłem jakiś przekaźnik koloru zółtego przepalony przekaźnik umieszczony był z prawej strony na samym dole i nie wiem od czego on jest.NIEWIEM CO MAM DALEJ ROBIĆ POMÓŻCIE MI NAPRAWIĆ MĄ UKOCHANĄ AR
Tak jak kolega Łukasz napisał przy akumulatorze masz podpięte z tyłu skrzynki przekaźniki i bezpieczniki,chyba pierwszy z lewej(bezpiecznik)jest od pompy sprawdź najpierw to.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki