Witam
Czy łożysko wahacza tył w 146 da radę wymienić bez ściągania wahacza tzn bez rozpinania linki hamulca przewodów hamulcowych, amortyzatora?
Dużo roboty z wymianą? Są problemy z usunieciem starego?
Jaki zestaw naprawczy polecacie? Nie cena a trwałość oczywiscie. (Birth, CX, Impregom, MAR, Fast inny?). Jakieś porady co do wymiany?

Czasem trzeba dobrego kowala do wyjęcia tulei wahacza , ważne są łożyska jakie są w zestawie ideałem by było łozyska SKF
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Na początek sprawdź czy odkręci się śruba mocująca wahacz do belki, jeśli nie to możliwe, że będzie trzeba nawet belkę wyjmować.
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline, MANN, KNECHT
tel: 883 551 331
GG 2024046
www.sklep.pablogarage.pl

Troszkę niewesłołe wiadomości.
Aż taki problem wybić plastikową tuleję?
Śrubę zawsze możan potraktować kątówką :-) w zestawach naprawczych i tak jest nowa
To wszystko to pikuś, przewodów nie musisz rozpinać wystarczy że mocowanie zdejmiesz i odkręcisz dwie śruby mocujące zacisk hamulcowy do piasty - przewody zesuń do tyłu i przełóż przez tarczę nie będą przeszkadzać. Ja jestem w trakcie wymiany. Nakrętki poszły, ale śruba siedzi w tulei i ani myśli się ruszyć. Kątówka odpada niestety bo po prawej jest bak paliwa. Zaj...ć od tyłu w śrubę też nie można bo zasłania bak. I co teraz??????????? Przydałaby się piła szablasta ale niestety nie mam![]()

bodziok26 też tak miałemniestety skończyło się na ściągnięciu baku i oczywiście gumówka!
Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły na wybicie śruby z tuleji lub jej pozybycie się bez ściągania baku ??????????
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki