Panowie jak to jest z tym otwieraniem bagażnika kluczykiem? Gdzieś czytałem już, że nie kazdym kluczykiem jest to możliwe. Mam jeden oryginalny (czerwony z logo AR) .Działa oczysiście w stacyjce, drzwiach i korku wlewu paliwa a bagażnika juz nim nie otworzę... (jedynie przyciskiem na desce). Jak to jest u Was?
Szukam odpowiedniego samochodu. Kolejna Alfa? ...

Albo masz popsuty zamek w klapie, albo może poprzedni właściciel zmienił zamek i otwiera się go innym kluczem.
u mnie wszystko otwieram jednym nawet piwo
Przekładki Anglików!!! Polerowanie Aluminium!!!Perfekcyjna Renowacja Aut!!!
lakiernictwo ,blacharka,car audio,stylistyka, -MAMY NA TO WSZYSTKO WŁASNE PATENTY
726368513
Widać różnie z tym bywa:
Alfa code
Ja potwierdzam, że jednym kluczykiem otwierać można wszystkie zamki .
u mnie tez 1 kluczem sie otwiera zamki wszystkie ale cos niedziala mi otwieranie klapy z guzika slysze ze chodzi ten pstryczek z tylu ale nie zawsze sie otwiera klapa zalezy jak stoje autem albo musze wysiasc i nacisnoc na klape i dopiero :/ czyzby zamek do regulacji ?? a moze jakies tulejki sie wyrobily ?? albo cos
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
A ten kluczyk luźno się przekręca w tym zamku czy czuć lekki opór, a może ktoś znaczek wymieniał i może którąś zapadkę uszkodził ja bym go spróbował wyjąć i zobaczyć albo do dorabiania kluczy zanieść i niech go obczają.

Kluczyk w zamku klapy przekręca się tak jakby pasował z tym,że w pewnym momencie natrafia na opór, tak jakby juz miał otwierać jednak nie mam odwagi mocniej kręcić gdyż mam tylko jeden klucz i złamać go byłoby kiepsko...
Szukam odpowiedniego samochodu. Kolejna Alfa? ...
A klapa zamyka się bez oporu, bo ja kiedyś za mocno ją opuściłem i też zamek bardzo ciężko chodził.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki