Łycha jest lepsza i skuteczniejsza , szarpaki wielu luzów nie wykrywają
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Sprawa z pukaniem gdzies w zawieszeniu u mnie się wyjaśniła. Śmieszna sprawa ale przyczyną była (w moim przypadku) niekompetencja człowieka z wulkanizacji ponieważ koła nie były odpowiednio dokęcone, śmieszne ale kilka ruchów kluczem i stukanie ucichło.
Jeśli z śrubami jest ok polecam scieżkę diagnostyczną tam powiedzą co nie jest tak
pozdrawiam

Nie będę zakładał nowego wątku więc spytam tu.
Czy przegub można kupować po roczniku i silniku czy może Italiańce pakowali co leciało i trzeba go wyciągnąć, przeliczyć zęby i wtedy dopiero kupować??
dla spokojnosci nalezy przeliczyc![]()
poduszka pod silnikiem lub pod skrzynia
Crazy Piramid Pizza - Łódź - Białostocka
Zadzwoń i zamów pizzę: 42 680 25 45 lub 505 121 503
Łódź, ul. Białostocka 7B, Czynne: nd-czw 12:00-22:00, pt-sob 11:00-24:00
http://www.piramidpizza.pl/lodzkie/lodz-bialostocka
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768

Poducha w pierwszej kolejności, ale wydaje mi się że przegub też powoli kończy swój żywot
BTW, jaką poduszkę polecacie?? Nie chcę eksperymentować z jakimś tanim szajsem który niewiele zmieni.
Ostatnio edytowane przez grzybek_bgi ; 17-08-2010 o 09:05

Przegub raczej nie przeguby strzelaja jak ruszasz przy skręcie. Obstawiam wahacze i najpierw sprawdz bo mogą być po prostu nie dokręcone tak miałem u siebie![]()
u mnie stukało przy skręcie i ruszaniu, też myslalem że przegub. Po wymianie wahaczy cisza
sprawdź albo pojedź do mechanika niech Ci sprawdzi gumy na wahaczu i sworznie
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

Zawieszenie też będę pewnie niedługo robił, ale przegub jest na 100% do wymiany, słychać cykanie.
---------------
Po dzisiejszej rozbiórce przodu do przetoczenia tarcz wyszło ostatecznie że mam w ..uj wyjechane przednie zawieszenie i stąd te stuki przy ruszaniu i pyknięcie przegubu najprawdopodobniej też pochodzi od niego. Jeszcze dziś zamawiam przedni zawias.
Ostatnio edytowane przez grzybek_bgi ; 18-08-2010 o 19:16
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki