Witam mam problem dzis rozgrzebalem cale auto i nie ma otworu albo jestem slepy w karesori zebym mogl przeciagnoc kabel (+) do wzmaka :/ czy ktos znalazl taki otowr dzie mozna go przeciagnoc ??
Witam mam problem dzis rozgrzebalem cale auto i nie ma otworu albo jestem slepy w karesori zebym mogl przeciagnoc kabel (+) do wzmaka :/ czy ktos znalazl taki otowr dzie mozna go przeciagnoc ??
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
DSC03734.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl pod tym masz otwór pod zaślepka gumową i wychodzi on w okolicy bezpieczników. wchodzi bez problemów
Czarna 156 2004r
jak ci sie chce grzebac to mozesz wyciagnac filterek powietrza i tam popatrzec bo masz boxerka nie wydaje mi sie ze tak bedzie najprosciej
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...gaznika-2.html
Poczytaj, jeżeli aku masz tak jak w TS, po lewej stronie, to mogę zrobić kilka zdjęć i wrzucić dla zobrazowania. Dzięki temu tematowi podłączyłem wzmacniacz usiebie![]()
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Ja też miałem ten sam problem, ale rozwiązałem go w prowizoryczny sposób. Kabel zasilający puściłem pod listwami progowymi a do komory silnika wpuściłem go przez otwór miedzy masą i drzwiami. Jest to bardzo prowizoryczne, ale jeśli ktoś nie ma czasu a chce to zrobić to polecam. Po tym temacie chyba też podłącze tak ja piszecie, przez ten otwór. Teraz mam dużo czasu dla mojej alfy bo cały czas stoi xD.
Jezeli wkladacie cienkie kable to mozecie obok drzwi gdzies, ale do wzmaka powinien isc 20mm2 kabel !! I to jest bardzo bardzo grube i jedyne miejsce to to co XMAJK. Mi kabel przepuszczal koles z firmy zajmujacej sie car audio i jak zobaczyl ten kable 20mm2 to powiedzial ze w koncu jakis rozsadny mlody czlowiek, bo mowi ze przewaznie wkladaja kable ok 8mm2 i to zbyt bezpieczne nie jest.
W 155 jest guma pod podszybiem trzeba sciagac wycieraczki i cale plastiki.
Gopcio w dieslu tez jest tam otwor. Powinno byc obok miejsca gdzie idzie cala wiazka od komory do kabiny. a jak nie to w podszybiu sa z obydwu stron tylko ze od strony kierowny trudno tam sie dostac przez mechanizm wycieraczek.