Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
-
Użytkownik
Romeo
Części do AR 145/146 - zamówienie z ePER
Witajcie,
Zamierzam odświeżyć trochę swoja auto. Mam parę drobnych rzeczy do poprawy i wymiany, więc przyszykowałem sobie listę po numerach części z ePER i zamierzam oddać to do wyceny w ASO i ewentualnie zamówić. Jako, że prowadzę działalność mogę zrobić to jako firma. Jednak aby dostać ceny hurtowe zamówienie musi być zdecydowanie większe ilościowo. Tak więc moja propozycja jest taka - piszcie numery części z ePER, jak ich nie znacie to proszę wysłać mi na PW numer VIN i co dokładnie Was interesuje. Ja umieszczam to na liście i wysyłam do wyceny. Ilości sztuk oczywiście będę zaokrąglał do pełnych opakowań. Ma to sens oczywiście przy drobnych elementach, typu spinki, śruby, zaślepki, osłony. Elementów typu przepływomierz, paski itp. nie warto tą drogą zamawiać ze względu na cenę, która będzie zdecydowanie wyższa niż rynkowa. Myślcie i piszcie, może uda się przetrzeć ścieżko do elementów stricte dla konkretnego modelu w domyśle dla 145 ale nie widzę problemu aby dołączyli do nas posiadacze innych "numerków" 
Oczywiście projekt nie jest komercyjny, żeby nie było nieporozumień. Poświęcę swój czas dla dobra ogółu
Ostatnio edytowane przez aquarius01 ; 05-05-2009 o 13:00
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
-
05-05-2009 11:58 # ADS
Akwizytorka
-
To może zapodaj takie ogłoszenie na "Forum ogólnym" wtedy zbiorą się jeszcze "inne numerki".
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
grzelutek
To może zapodaj takie ogłoszenie na "Forum ogólnym" wtedy zbiorą się jeszcze "inne numerki".
Na tą chwilę chcę ograniczyć całość tylko do 145/146 ze względów logistycznych. Jak projekt przyniesie skutek i okaże się przydatny zawsze można go powtórzyć - kwestia przetarcia ścieżki
Pozdrawiam
Zbyszek
-
Użytkownik
Romeo
Myślę, że to dobry pomysł - tym bardziej, że sam mam parę drobiazgów do kupienia. Do kiedy zbierasz zamówienia?
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
as
Myślę, że to dobry pomysł - tym bardziej, że sam mam parę drobiazgów do kupienia. Do kiedy zbierasz zamówienia?
Bez pośpiechu - myślę, że do końca miesiąca spokojnie mogę poczekać na spisanie potrzeb
Pozdrawiam
Zbyszek
-
Użytkownik
Ogier
Jak jest taka możliwość chciał bym się dowiedzieć o cenę kilku rzeczy. Tylna wycieraczka, samo ramie. Dekielki na felgi aluminiowe 14 cali. I są takie plastikowe zaślepi okrągłe na śruby w boczkach drzwi oraz maskownice głośników przód. Wszystko do modelu 145 z 97 roku.
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
wilczasty
który to jest numer VIN w alfie
145?
To numer nadwozia w dowodzie rejestracyjnym. Zaczyna się na przykład od liter ZAR...
Pozdrawiam
Zbyszek
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)