Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
-
ViP
Romeo

Napisał
kaes
No to szacun!

A
oleju silnikowego używasz w wolnej chwili??

Tak jak mnie suszy
, korek podejrzewam że pękł i odpadł, podczas jazdy ale nie zrobiłem bez płynu więcej niż 100 km.
-
15-06-2009 12:52 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
VIECIO
Jak to coś spod
silnika to zobacz czy Twój tłumik drgań jest ok mi buczało spod maski bo rurka sobie wypadła.
Z całym szacunkiem, w ktorej Alfie silnik jest z tyłu???
-
ViP
Romeo

Napisał
adk
Z całym szacunkiem, w ktorej Alfie
silnik jest z tyłu???
A w np. Tipo 33 stradale
, żart oczywiście.
-
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
adk
Z całym szacunkiem, w ktorej Alfie
silnik jest z tyłu???
Spoko ale ja tez myślałem ze to coś z tylu mi buczało ale padło tutaj ze to tłumik.... ja zrobiłem ten tłumik i zero buczenia
Alfa jest jak Kobieta humorzasta ale z charakterkiem

-
Kolego jak masz auto podniesione, to łożysko może wydawać się tylko z pozoru sprawne. Łożyska powinno się sprawdzać przy obciążeniu (np. podczas jazdy na zakrętach przenosząc ciężar auta z jednej strony na drugą). Mi też strasznie buczało z tyłu i skończyło się na wymianie piasty, choć miałem problem ze zlokalizowanie, która to była strony. Najlepiej jest wymienić od razu obydwie piasty, ale chodzi też o dodatkowe koszty, bo nie da się wymienić samych łożysk. Próbuj dalej. Powodzenia.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)