Mam do was wielką prośbę, w najbliższym czasie czeka mnie zmiana zawieszenia i tu pytanie do was jakie amortyzatory polecacie ( dobre w przyzwoitej cenie tj. do 700zł)? Ja znalazłem amortyzatory firmy MONROE, co wy sądzicie o tej firmie? Jakie inne firmy polecacie? najlepiej sprawdzone. DO tego sprężyny firmy JAMEX? Miał ktoś do czynienia z tą firmą? Jak ona wychodzi na tle konkurencji?
Z góry dzięki.

Monroe raczej nie mają dobrej opinii. Z zamienników seryjnych bardzo dobre są KYB serii Excel G, ewentualnie BILSTEIN B4, SACHS, pomiędzy tymi bym wybierał.
Z wyższej półki to BILSTEIN B6, ale cena wiele większa.
Tutaj możesz sobie sprawdzic ceny KAYABA, SACHS:
Częci samochodowe | Klocki hamulcowe | Układy wydechowe | Tarcze hamulcowe | Oleje samochodowe | Częci zamienne | Amortyzatory | Filtry powietrza | Ferodo | Brembo - Sklepmoto.pl
o Jamexach juz gdzies cos pisalem, firma jest przyzwoita i warta swojej ceny a co do amorkow to najlepiej kup gazowe, mialem u siebie magnetic marelli (czy jak to tam sie pisze) i po 3 miesiacach 1 sie wylal, teraz mam Sachs gazowe i jestem zadowolony, amorki Monroe-a (milem w poprzednim samoch) tez sa przyzwoite i warte kupna, Kayba sa ponoc tez niezle
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 15-06-2009 o 01:06
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Ale z tego co mi wiadomo to bilstein nie produkuje serii B6 do alfy, a gdzie można tanio kupić te KYB?
mozna kupic np tu
AMORTYZATORY ALFA 145,146,155,DEDRA KAYABA WAWA (641879050) - motoAllegro
albo B4 tu
AMORTYZATORY BILSTEIN B4 Alfa Romeo 145 146 155 (643620966) - motoAllegro
innymi slowy na alegro
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Ja mam dokładnie taki zestaw w swojej 155 i spisuje się naprawdę super.
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline, MANN, KNECHT
tel: 883 551 331
GG 2024046
www.sklep.pablogarage.pl
A ma jeszcze jedno pytanie, czy przednie amortyzatory pasują od innych pokrewnych samochodów? tz. od Dedry lub Tempry?

Pasują
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki