Mam takie pytanko. W mojej alfie falują obroty. Czyścilem krokowy , dolot, świece przewody nowe, był podpięty pod kompa wszystko okey. Nie dawno naprawiałem mechanizm wycieraczek i sciągłem podszybie. Teraz w czym żecz przy ustawianiu wycieraczek lalem troche woda po szybie no i mojej 145 sie troche po przestawialo obroty nie faluja ale sa na 1500 jak ( zaznaczam ze do silnika sie wilgoc nie dostala bo klapa zamknieta ) i to samo jest po deszczu swiruje nie co i faluja obroty tak skaczą po 300. Ostatnio po myciu nawet mi zgasla przy odpalaniu z 3 razy a pozniej okey.
Czy ten moduł sterujący jest gdzies tam pod tym podszybiem ???
Wiem ze Kolega w swojej 146 ma podobnie. Co o tym sądzicie ?
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 15-06-2009 o 23:22
Komputer znajduje się pod nogami pasażera.
A linka Ci się nie zawiesza?
Bianco Argentino

Właśnie sprawdzałem tą linkę i jest okey. Choć dla pewności jeszcze raz sprawdzę. Ale od czego by bylo to falowanie obrotów? Zaczyna mnie to juz wkur... i pomału tracę cierpliwość![]()
[COLOR="Silver"]
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 15-06-2009 o 23:25
Wymontuj i przeczyść przepustnice, powinno pomóc.

No zobaczymy z ta przepustnicą jeszcze.Postaram sie w tym tygodniu to rozkopać. Jak nie pomoże to będę dalej pisałi szukał wytrwale przyczyny

No przepustnica wyczyszczona i nie co poprawiona wyregulowana linka tez.Obroty juz sa w miare okej . Ale niestety falowanie obrotów jeszcze pozostało choc nie zawsze czasami chodzi dobrze ?? hmm chyba bede musiał troche sie jeszcze pobawić ..:/
Ja mam to samo z falowaniem obrotów. Wyczyściłem przepustnice, krokowy, przepływke i wszystko inne co się dało i teraz jest jeszcze gorzej! Wcześniej obroty były w miarę równe, wahały się między 900 a 1100, a teraz skoki są od 500/600 do 1500. Zapomniałem wspomnieć, że krokowy wymieniałem i to nic nie dało. Wydaje mi się, że pomoże jedynie komputerowa regulacja obrotów u elektronika.

No pojade jeszcze na kompaale powinno wykryc usterke krokowego na kompie a jak ostatnio bylem to nic :/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki