alfa145 1.7boxer 16v kto pomoze co moze byc biegi wchodza auto niechce jechac zrobilem 25km od generalnego remontu auta wymienilem wal korbowy na nowy z panewkam zimeringi i uszczelki i auto chodzi jak malinka ale nie nie przekazuje napedu na kolabiegi wchodza slychac ze skrzynia pracuje nie deptalem wogole bo musa panewki siasc ipierwse 10tys km tylk do 3tys obr

Satelity mechanizmu różnicowego chyba masz wycięte
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Bez przesady z tym mechanizmem, nie straszcie kolegia czy jak wrzucasz bieg i puścisz sprzęgło to prędkościomierz pokazuje Tobie prędkość jakąś?? Bo możliwe że półosie na segerach się wypięły- wystarczy jedna żeby auto nie jechało, albo sprzęgło kaput
silnik jest po remoncie i sprzeglo nowe slychac ze skrzynia pracuje ja nie deptalem normalnie skrcalem w lewo na skrzyzowaniu i cos sie stalo i zgaslo dzis sprawdzalem biegi wchodza jedynie trojka nie chce wejsc i nie da sie jechac zrobilem nia po remoncie 25kma licznik raz dziala raz nie wiec niewiem a i dyferencial byl wymieniany w sierpniu w aso koszt350zl z tego co znalazlem w schowku, niech ktos mnie nakieruje co jest jak dyfer i co jak seger jakie objawy i niewiem czemu trojki nie moge teraz wbic kupilem 2 miesiace temu to auto rozebralem zakonserwowane w srodku i na zewnatrz nowy uklad wydechowy pompa oleju z toyoty bo ta w alfie niedawala sobie rady niedosmarowany silnik byl pomalowaane generalny remont silnika na nowym wale nie szlif rozrzad nowy wszystkie paski nowy przeplywomierz i duzo innych zzeczy wlozylem nie dymi mi i cicho pracuje nie tak jak inni mowia ze wyje juz niemam sily do niej
i musze dalej jezdzic toyota e9 liftbeck o przebiegu 1333000km ktora dopiero wyje
![]()
Ostatnio edytowane przez sebastian1984me ; 18-06-2009 o 21:20

Tak mi się wydaje że to właśnie rozsypane satelity i to wcale nie jest nic strasznego w robocie ani w cenie , nie trzeba wyjmować silnika ani skrzyni z auta . Miałem to samo .
Dyferencjał to nie jest mechanizm różnicowy
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996
kolego , mialem to samo w 1.6 bx. satelitki padly. polecam zakupic nowa skrzynie biegow bo naprawa jest nieoplacalna. pozdrowionka !!
gdzie dostac satelity i dlaczego trojki nie da sie wbic skrzynie mam za 600zl z 3miesieczna gwarancja ale tyle juz nie doloze do autajuz spora sumke wlozylem mialbym za te piniadze co remont 146 z1999r
![]()

Cały mechanizm różnicowy można kupić z rozbitka za sumę nie przekraczającą 100 zł , nie musisz brać całej skrzyni . Najpierw rozbierz ten mechanizm i upewnij się że to jest to . Nie ma co płakać i narzekać , trzeba robić jak chce się jeździć ALFĄ
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996
tylko gdzie znalezc ten mechanizm wszedzie dzwonilem to cala skrzynie maja ja ze slaska miesiac czasu szukalem walu az wkoncu ojciec kupil mi nowy z panewkami w wloszech i czemu teraz trojki nie da sie wbic cos wiecej poszlo ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki