Witam,
W związku z licznymi zapytaniami skierowanymi do mnie odnośnie popychaczy hydraulicznych do AR z silnikiem Boxer chciałbym innym użytkownikom coś doradzić. Większość popychaczy to tak naprawdę szklanki do VW, które są sprzedawane również do AR, ale już z odpowiednio powiększoną ceną (oprócz ceny, to różnicy nie ma żadnej). Przykładowo kupiłem kiedyś popychacze do AR w jednym z popularniejszych sklepów internetowych z częściami do silników (wtedy nigdzie nie mogłem znaleźć szklanek do Boxera, a cena w serwisie była 80-100zł sztuka). Przy kolejnej wymianie szklanek bardziej zagłębiłem się w temacie i okazało się, że są to takie same popychacze jak do VW (ten sam numer katalogowy). Wnioski sami wyciągnijcie. Jakby ktoś szukał jeszcze popychaczy do Boxera, to poniżej podaje numer katalogowy lub ewentualnie od czego pasują (poszukacie w sklepach lub na Allegro, cena od kilkunastu do kilkudziesięciu zł). Popychacze są sprawdzone na 100%, bo sam zakładałem od VW i już trochę na nich polatałem. Pozdrawiam.
VOLKSWAGEN
- oznaczenie silnika: 1.0 ccm - 2.4 ccm, benzyna, diesel
- model auta: GOLF, JETTA POLO, PASSAT, VENTO, SCIROCCO, CADDY, BORA, CORRADO
Numer katalogowy: CI 33000535 (lub inny tego odpowiednik od VW)