Właśnie jestem na etapie rozglądania się za nowymi butami do Alfiny i tu mam pytanie. Rozsądek podpowiada 16`i takich głównie szukam, ale wygląd alfy na 17sto calowych felgach to bajka. Boję się tylko, że na naszych drogach komfort będzie tak niski, że nie da rady ujechać na 17stkach. Także poproszę o opnie osoby które mają 17stki u siebie w 155.
Pozdro
205/45/17 idealny komfort w 155 (miałem w 155), tylko że na wąskim błotniku raczej nie wejdą, więc zostają 205/40 (tez mialem w 155) a to juz masakra w komforcie... 205/45/16 (tez testowałem w 155) lub 50 w 16tkach tez jest wygodnie i to chyba byłby najlepszy wybór w twoim przypadku..

Mnie też korcą 17 ale chyba jednak kupię 16![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Mam u siebie na 2 osiach 215/40/17 i przejeździłem 2 sezony i nie narzekamIdzie jedzic ale trzeba uważać na dziury.

A jak wyglądała jazda z załadowaną tylną kanapą i bagażnikiem? Nie obcierało o nadkole?

Kurde to ciężki orzech do zgryzienia :/ W szczególności jak patrzę na 17sto calowe speedline`y które wychodziły w stilo, to wydaje mi się że było by to niezłe połączenie z moją Alfą![]()

ja u siebie mam 205/45/17 przód, tył 215/45/17 (profilu 40 napewno nie założyłbym, zwłaszcza u nas na lubelszczyźnie ), rocznik 1994 (wąskie nadkola) i zapewniam Cię że problemów mieć nie będziesz, oczywiście pod dwoma warunkami:
Przód: musisz podpiłować delikatnie, naprawdę delikatnie nadkole ponieważ przy skręcie będzie obcierać ( dlatego też na przodzie nie siedzą 215/45),
Tył: aby móc podróżować we czworo lub przewozić cięższe bagaże niezbędne są gumy w sprężyny ponieważ będzie obcierać
Jeśli chodzi o komfort to jest OK, z tym że szukaj opon z miękkiej mieszanki ponieważ ja wcześniej miałem na przodzie okropnie twarde gumy ( RUN FLAT ) i niestety moje zawieszenie to odczuło![]()
jak to kiedyś powiedział Alfista "17-tki to jedyny i słuszny rozmiar dla 155-tki" i tego się trzymajmy![]()
piekna ta 155 z fotki i te kanciaste felgi ze stilo pasują prawie idealnie (bo idealnie wyglądają zender milano).. tylko uwazajcie przy ich zakupie bo są chińskie podróbki co wygladają identycznie..
czy mi sie wydaje czy dwa posty gdzieś wcieło w tym wątku..
---------------------------------------------------------
Tak wcieło bo wielkość felg w 166 jest tu nie na temat
Moderator
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 15-02-2010 o 20:13
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki