WITAM.!
Pytanie do Was drodzy Koledzy jak wymienić samą wkładkę stacyjki kupiłem wszystkie wkładki do Belli (wkładka drzwiowa 2, wkładka wlewu paliwa, wkładka tylnej klapy, wkładka schowka x2 nie wiem po co, wkładka stacyjki)
wszystko udało mi się wymienić oprócz właśnie wkładki w stacyjce... po wielogodzinnej pracy poświęconej na samym demontażu stacyjki ku mojemu zdziwieniu fakt iż chyba nie ma opcji żeby wymienić samą wkładkę w stacyjce.Wkładki które zakupiłem podobno pasują do takich AR:
W3 145 (99-00r.)
T6 146 (97-99)
W4 146 (99-00)
T3 155
T4 155
(tak przynajmniej twierdzi sprzedawca i o oznaczenia nie pytajcie sam nie wiem co znaczą )
Więc pytanie takie w której stacyjce jakiej Alfy da się wymienić samą wkładkę i przy okazji podejdzie do mojej Pięknej![]()
Tylko nie załamujcie mnie że nie ma takiej opcji![]()
zależy mi na tym żeby mieć jeden kluczyk oglądałem na allegro i niestety nie znalazłem że był komplet ze stacyjką więc kupiłem sam komplet wkładek...
Ewentualnie mogę załączyć zdjęcie owej wkładki![]()
A jeszcze jedno kto mi powie do czego służy guziczek w schowku z narysowanym autkiem?? po jego naciśnięciu słychać pracujący przekaźnik ale nic się nie dzieje... jest on zaraz obok przycisku(czujnika) otwieranie schowka zapalającego w nim światło...
z góry dziękuje
Pozdrawiam
-=-=-=-=-=-=-=-
AR 155 1,8 TS 8v 93'

Ten w schowku to jest do otwierania klapy bagażnika. Jak nie działa to częstą przyczyna jest przerwany kabel miedzy klapa a karoseria.
AndonePB thanked for this post
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
thing thanked for this post

Jest jeszcze tylko jedna pozycja do tyłu co zapała się światła parkingowe![]()

a u mnie też tak nie ma
Bo ja najpierw grzeje świece abo czarnuch dostał ciepłego powietrza![]()
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

Co Ty opowiadasz ?? wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam w pierwszą pozycję, zapalają się kontrolki na desce działa opuszczanie szyb, lusterek itd., druga pozycja to odpalenie silnika z rozrusznika . Tak działa prawie każde auto poza wynalazkami
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki