Witam!!! wkręciłem sobie żeby podnięść zawieszenie w mojej alfie 145 1.4ts bo troszku niskie mam to autko , czy mógłby mi ktoś doradzić jak to zrobić i jakie sprężyny i amorki wstawić ?? chciałbym wrzucić do nie jescze fele, jaki rozmiar zastosować do niej ??
1,4 za nisko? Ja mam 2,0 TI i nie jest za nisko moim zdaniem. Biorąc pod uwagę, że masz wersję ze zwykłym seryjnym zawieszeniem, to podniesienie go będzie raczej trudne.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
właśnie nie wiem jakie mam zawieszenie czyseryjne czy nie , ale kiedyś zawadziłem o studzienke , wyrwało mi tłumik i połamało zderzak przy prędkości 20km/h polskie drogi ehh , są miejsca w których musze uważać bo wadze a jak jade gdzieś gdzie nie znam trasy to skóra mi cierpnie
To linijka w dłoń i zmierz prześwit :-)
Ale Alfy tak mają, ja na niektórych muldach czy tzn. powszechnie koleinach muszę jednym kołem jechać na garbie, bo inaczej bym szorował miską albo zderzakiem, a w zimie robie za plug na osiedlowych uliczkach- zawieszenie seryjne.

Ja rowniez tak mam :]

A Gtv sporo niżej...
Tak jak mowią - sprawdź, czy zwias jest seryjny...

Ja mam zderzak do wymiany bo też robiłem za pług, miska tak jak miała żeberka do chłodzenia tak teraz się trochę przeszlifowały. A może poprostu masz już "wyklepane" sprężyny i siedzi niżej dlatego?
zmierze ten prześwit i napisze
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki