-
Użytkownik
Romeo

Napisał
gcredhot18
Ja jezdze ze "stozkiem"1.4 16v. i nie wiem co jest nie tak! czy przepływka jest walnieta czy filtr zapchany.czy moze dlatego ze stozkowy??? Otóż gdy odpalam samochod i ruszam to na biegu 2 dając wiecej gazu alfa zaczyna sie dławić.tak jest przez jakieś 5 min
jazdy,później wszystko wraca do normy i jest ok.czasami gdy zjezdzam z jakiejs wiekszej góry i praktycznie nie uzywam gazu włącza mi sie
kontrolka wtrysku,gdy przygazuje troche kilka minut i bede jechał na wyzszych obrotach kontrolka gaśnie.co to może być??czy to przepływomierz?? podczas pracy
silnika kilka razy odłączałem "przepływke i słychac było różnice(filtr zasysał) wiec moze to nie przepływomierz...
Mógł ucierpieć przepływomierz.Stożek nasączany jest olejem,jest prawdopodobne że drobinki osiadły na elemencie grzewczym przepływomierza.Umyj dokladnie przepływke w benzynie ekstrakcyjnej.Czesto to pomaga jesli jest tylko zabrudzona.Wywalił bym też stożek..
IK@R 3991*PyraTeam 210* AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER ;STILO JTD
-
Podziękowanie za post / Lubi to
-
11-03-2010 16:46 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
lesio146
Mógł ucierpieć przepływomierz.Stożek nasączany jest
olejem,jest prawdopodobne że drobinki osiadły na elemencie grzewczym przepływomierza.Umyj dokladnie przepływke w benzynie ekstrakcyjnej.Czesto to pomaga jesli jest tylko zabrudzona.Wywalił bym też stożek..
taki mam zamiar,bo filtr stożkowy akurat mi w niczym nie pomaga a mam takie przypuszczenia,ze tylko moze szkodzić a z ta przepływką to rzeczywiście,może wystarczy tylko wyczyścić...dzieki za rade
-
Użytkownik
Romeo
Do mycia platyny w przepływce to polecam czysty propanol (alkohol propylowy). Wyczyści syf i wyparuje do 0. Bez problemu dostaniesz go na allegro, albo w sklepach z odczynnikami chemicznymi.
Pzdr.
Zakładki