Tak na marginesie - mój TS pali 8l/100km w trybie mieszanym 50/50 miasto/trasa.
A jeśli ktoś przeczytał post #3 to wie, że nie o moc chodzi.
Pzdr.
popieram slavol, trzeba sie liczyc ze po takich przeróbkach jest ciezej sprzedac auto, poza tym przy stozku wiadomo ze spalanie idzie w góre a ts-y nie naleza do szczednych, trzeba to tez wziasc pod uwage
Tak na marginesie - mój TS pali 8l/100km w trybie mieszanym 50/50 miasto/trasa.
A jeśli ktoś przeczytał post #3 to wie, że nie o moc chodzi.
Pzdr.
kup lepiej dobry tlumik bo szkoda silnika
Alfa Romeo 155
Alfa Romeo 166
BMW E36 Coupe
Dokładnie, to odnośnie postu nr3 pisałem również o tłumiku, najlepiej zainwestowana kasa w takim przypadku, poprawisz brzmienie, wygląd i nic się nie będzie pogarszać. A i ewentualny przyszły kupiec doceni.
Byle by to nie była jakaś rynna lub inny mugen od hondy![]()
156 3.0 V6
No właśnie.
Możecie poradzić coś co da ładne brzmienie, ale nie będzie buczeć, warczeć itp ?
Tłumik końcowy czy kompletny (to już zdaje się dużo większy koszt) ?
A miałem taki plan, żeby założyć dolot, oploty kabli i wyszlifować wszystkie metale pod maską![]()
IK@R 3991*PyraTeam 210* ALFA ROMEO 146 1,6T.S 145 1,4T.S * ALFA ROMEO 156 1,8 T.S* Sportpack* AlfaRosso*EX* CBA(Chwilowy Brak Alfy,poszukiwania:33,75 albo 155).Jest Stilo.
No właśnie, no właśnie i znowu pewnie odpowiedź się nie spodoba, życie jest okrutne niestety. Chcesz dobrze - supersprint (drogo) i pewnie o tym wiesz, chcesz tanio -jakiś buczący robiony na pałę wydech z allegro.
Ja również chcę stuningować troszkę swoją alfę (pakiet a-la GTA) tylko zamiast rzucać się na żywicę szumnie nazywaną spoilerami toczę nierówny bój z "księgową" o 2tyś na zderzaczki od kolegi z forum.
Trochę to potrwa ale trzeba być cierpliwym, bo albo porządnie albo wcale.
Z tym że mi przychodzi to łatwiej bo mam prawie 40-stkę na karku
Proszę o umiar w tym poprawianiu fabryki bo potem serce się kraje jak pojawiają się takie potworki w dziale "tjunink"
156 3.0 V6
Zaiste idea szczytna
Ale podejście trochę utopijne. Biorąc pod uwagę, że z użytkowników forum to mało kto kupuje wahacze z 1 montażu, "bo lepiej kupić 2x chińskie"
Rozumiem, że albo high-end, albo wcale ?
Dobrze się jeszcze zastanowię i coś wymyślę.
Tak na marginesie chciałem zaznaczyć, że nawiązywanie co 2 post do wieś-tjuningu ze szpachli jest trochę nie na miejscu.
Dzięki za sugestie.
Pozdrawiam.
Ja jezdze ze "stozkiem"1.4 16v. i nie wiem co jest nie tak! czy przepływka jest walnieta czy filtr zapchany.czy moze dlatego ze stozkowy??? Otóż gdy odpalam samochod i ruszam to na biegu 2 dając wiecej gazu alfa zaczyna sie dławić.tak jest przez jakieś 5 min jazdy,później wszystko wraca do normy i jest ok.czasami gdy zjezdzam z jakiejs wiekszej góry i praktycznie nie uzywam gazu włącza mi sie kontrolka wtrysku,gdy przygazuje troche kilka minut i bede jechał na wyzszych obrotach kontrolka gaśnie.co to może być??czy to przepływomierz?? podczas pracy silnika kilka razy odłączałem "przepływke i słychac było różnice(filtr zasysał) wiec moze to nie przepływomierz...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki