taki mam zamiar,bo filtr stożkowy akurat mi w niczym nie pomaga a mam takie przypuszczenia,ze tylko moze szkodzić a z ta przepływką to rzeczywiście,może wystarczy tylko wyczyścić...dzieki za rade![]()
Mógł ucierpieć przepływomierz.Stożek nasączany jest olejem,jest prawdopodobne że drobinki osiadły na elemencie grzewczym przepływomierza.Umyj dokladnie przepływke w benzynie ekstrakcyjnej.Czesto to pomaga jesli jest tylko zabrudzona.Wywalił bym też stożek..
IK@R 3991*PyraTeam 210* ALFA ROMEO 146 1,6T.S 145 1,4T.S * ALFA ROMEO 156 1,8 T.S* Sportpack* AlfaRosso*EX* CBA(Chwilowy Brak Alfy,poszukiwania:33,75 albo 155).Jest Stilo.
gcredhot18 thanked for this posttaki mam zamiar,bo filtr stożkowy akurat mi w niczym nie pomaga a mam takie przypuszczenia,ze tylko moze szkodzić a z ta przepływką to rzeczywiście,może wystarczy tylko wyczyścić...dzieki za rade![]()
Do mycia platyny w przepływce to polecam czysty propanol (alkohol propylowy). Wyczyści syf i wyparuje do 0. Bez problemu dostaniesz go na allegro, albo w sklepach z odczynnikami chemicznymi.
Pzdr.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki