Witam. 250 zł za wymianę sprzęgła - moim zdaniem cena ok, ja płaciłem chyba 350 zł. Ale 500 zł za wymianę sprzęgła i sanek to moim zdaniem przegięcie, tym bardziej że najlepiej jest zdjąć sanki aby dostać się do skrzyni biegów ( u mnie mechanik tak robił).

250zł to cena ok, z sankami nie jest wiele roboty żeby je wywalić wiec uważam że 500zł za dwie usługi trochę dużawo. Sprzęgła Luk-a są dobre podobnie jak Valeo, i między tymi dwiema firmami bym wybierał, tylko oczywiście komplet, oszczędzisz sobie później problemów ewentualnych, tak jak już gdzieś pisałem przez 1,5 roku jak w hurtowni pracowałem reklamacji tych dwóch firm nie było, po Luka zawsze z eLek przyjeżdżali.

Opinie będą różne, Z czesciami różnie bywa, zalezy od szczescia jak trafisz, gdzie było produkowane, przez jakiego podwykonawce czy oryginał i czy to nie podróbka, a w sklepach z tego co wiem to są podrby lub robione przez firmy podwykonawcze, mój tesciu pracuje w odlewni aluminium która robi części do firmy TRW i co do jakości to różnie bywa, Firma TRW nabija tylko sój znaczek firmowy a jakość zależy od chłopa w polskiej fabryce a z tego co wiem to specjalnej kontroli jakości nikt się nie boi. Dlatego kupuj co najtansze. Jezeli kupisz oryginal to kazdy bedzie dobry. Ja osobiscie bardziej wierzę w Sachsa niz w aleo i luka no ale opinie będą rózne. Często na sprzęgle sachsa mozesz miec tarcze Valeo(taka mieszanka nie raz sie z tym spotkałem) Co do wymiany to koszta 500zł to troche za dużo , ja bym cię skasował max 300-400zł.

ja znalazłem najtańszy zakład który wymienił mi sprzęgło za 200zł

Nieznam sposobów na rozpoznanie dokładnie podróbek niektórych produktów ...... no ale coś w tym jest nie da się ukryć ojciec kiedyś pracował w drukarni w białymstoku, klepali opakowania dla valeo wieć reszte sobie dopowiedzcie, a jeśli chodzi o najtańsze wynalazki powiedzmy sprzęgło firmy Yazda (kiedyś sobie zaoszczędziłem we wcześniejszym samochodzie) za 1000-2000km nie pamiętam musiałem znów zwalać skrzynię rozpadło się na wszystkie części które mogły odpaść.
250zl za sprzeglo? ja po utracie sprzegla dalem ar do aso i zrobili mi za 200zl (nowe)![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki