Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
Użytkownik Pirat drogowy
Montaż klimatyzacji
Chciał bym do swojej belli zamontowa używaną klime z innej. Nie wiecie ile może kosztowa robocizna i jaki zakład na śląsku się tym zajmuje?
Zaraziłem się wirusem alfa

Nie wiem, czy się ktoś tego podejmie, bo muszą wiedzieć, czy klima w "dawcy" działa, czy nie było ubytków środka chłodzącego, jaki jest stan podzespołów itd. Poza tym wątpię, żeby Ci ktoś potem dał jakąś gwarancję na używanych częściach, które nawet przy demontażu mogą się uszkodzić (np stare przewody mogą się rozszczelnić). W sumie ja bym się tego nie podjął będąc na miejscu takiej firmy a i Ty się zastanów, bo koszty będą niewspółmierne w stosunku do wartości auta. Oczywiście nie wiem, jak u Ciebie z sentymentem do Twojego auta, ale na rynku jest teraz wiele tych modeli z klimą i nie tylko w dobrych pieniądzach.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Moderator Romeo

Druga sprawa czy czasem nie trzeba zmienić centralki silnika żeby klima nie zduszała obrotów silnika
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Użytkownik Romeo
Użytkownik Romeo

Z tego co wiem TD nie ma ustrojstwa które podnosiło by obroty przy włączeniu klimy itd.Ten silnik tego raczej nie potrzebuje.
IK@R 3991*PyraTeam 210* ALFA ROMEO 146 1,6T.S 145 1,4T.S * ALFA ROMEO 156 1,8 T.S* Sportpack* AlfaRosso*EX* CBA(Chwilowy Brak Alfy,poszukiwania:33,75 albo 155).Jest Stilo.
Użytkownik Rowerzysta

kiedyś widziałem na allegro klimę + koszt założenia 1300zł.
boxer THE BEST

))
Użytkownik Pirat drogowy

moim zdaniem - lepiej, taniej - sprzedać auto i kupić auto z klimą...
Od cholery roboty.
-
-
Użytkownik Romeo
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
ile kosztuje zalozenie klimatyzacji do samochodu
, montaz klimy mondeo
, montaz klimatyzacji alfa 156
, ile kosztuje montaż klimatyzatora
, ile kosztuje założenie klimatyzacji
, montaz klimatyzacji w aucie koszt robociany
, alfa 146 klimatyzacja
, ile kosztuje wmontowanie klimtyzacji do samochodu
, jak zamontowac klime w alfa romeo 156
, montaż klimatyzacji golf iv
, opis montazu klimy golf mkii
Tagi dla tego tematu