Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
Użytkownik Maniak resoraków
Użytkownik Pirat drogowy

Witam
moja 145 1.4 TS 16V (1998 r plastikowa pokrywa silnika) rowniez nie posiada zlacza OBD II , tylko 3 pojedyncze zlaczki do diagnostyki , dwie pod maska i jedna do poduszek w kabinie.
Posiadam kabel i sprzet do diagnostyki , z 156 nie mam problemu z podpieciem sie do sterownika , a w 145 mimo przejsciowki na 3 pinowe zlacza za cholere nie moge sie polaczyc z kompem.
(alfadiag + kabel usb OBD II + przejsciowka OBD II na Fiat 3 pin)
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 13-03-2010 o 20:49
,, Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego "
Użytkownik Pirat drogowy

Jest sukces w temacie podlaczenia alfy do kompa , zaczela gadac z laptopem, narazie tylko komputer ale to i tak juz duzo.
polaczenie dokonane przy pomocy Fiatecuscan i przejsciówki OBD II na 3 pin
Wtyczka do podlaczenia kompa jest na lewym kielichu pod maską (jak toisz przed samochodem), na prawym jest od ABS , w środku w kabinie jest od poduszek powietrznych
,, Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego "
Użytkownik Romeo
-
-

no i chyba mniej więcej wiem co jest przyczyną.
mam ECU 2.10.4
podłączyłem się alfadiagiem - odczytałem błąd 000A - czyli problem z sondą lambda.
Wykasowałem go ale pewnie się za chwile pojawi.
Tak czy inaczej chyba czeka mnie wymiana.
Szukałem troche sond na allegro i widze BOSCH po ponad 300 zł i zamienniki lekko ponad 100 zł.
nie ukrywam że celuje w kierunku zamienników
warto ? a jeśli tak to jakie polecacie?
pozdr.
Ostatnio edytowane przez radiofm ; 23-03-2010 o 11:57
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
złącze diagnostyczne alfa 1.4 ts 1997
, wykres sondy lambda
, alfa 145 gniazdo obd
, stp do wtrysków, wtryskiwcz alfa romeo 1 4 16v, jak wygladaja wtryski alfa romeo 146, wtryski, wtryskiwacz alfa 146 ts, podłączenie sondy lambda alfa 145Tagi dla tego tematu
Uprawnienia