Witam. Wiem, że już był taki temat na forum, jednakże w żadnym nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam alfe 146 1.6 boxer lpg turbo od 2 tygodniNie chodzi mi wogóle lampka kabinowa i tam gdzie pasażerowie, oraz podświetlenie bagażnika. jest to moje pierwsze auto. Zgodnie z informacjami, które znalazłem na forum postanowiłem zaglądnąć pod prawy fotel pasażera. Znalazłem tam 5 uciętych , nigdzie nie podpiętych przewodów oraz kostke
wszystko załączam na zdjęciach poniżej. Dodam, że do tego niebieskiego czegoś co jest pod fotelem pasażera podłączona jest kostka, wygląda mi że jest wszystko ok
prosze o pomoc, gdyż to mój pierwszy temat a lubie sobie pogrzebać
)
pozdrawiam i z góy dziękuje za pomoc.
Mam nadzieje że wszystko prawidłowo opisałem i nie będzie problemów ze zrozumieniem treści mojego posta![]()
A o to moja piękna po pierwszym myciu)
Dopiero zaczynam nad nią prace![]()
Te kostki pod siedzeniami też mam, nie wiem co to być może instalacja od podgrzewania siedzeń bo nic innego w czasach produkcji tego modelu być tam nie mogło, poduszki boczne były po 99. Te luźne szare kable to może być fragment instalacji po jakimś car-audio, bo takich seryjnie raczej nie było i za oświetlenie to one nie odpowiadają. Co do oświetlenie to sprawdź żarówki i bezpieczniki a tylna lampka działa ?

Kurcze sprawdziłem żarówki i bezpieczniki i nic nie znalazłem... Już nie wiem za co się braćtylna lampka również nie działa...
A sprawdź jeszcze włączniki w drzwiach te co odpowiadają za włączanie oświetlenia jak otwierasz drzwi, być może któryś jest uszkodzony i zacięty w pozycji wciśnięty. Natomiast co do tylnej klapy to czujnik otwarcia jest pod dużym plastikiem na tylnej klapie. Sprawdź narazie to i pisz czy coś pomogło.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki