Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
    ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 15 h 48 m

Domyślnie Światla do jazdy dziennej.

Macie pomysl gdzie w Alfie 146 mozna zamontowac swiatla do jazdy dziennej.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Opole
    Czas spędzony na forum
    4 h 28 m

Domyślnie

Reż kiedyś nad tym myślałem , ale dałem se w końcu spokój z powodu braku dobrego miejsca do ich zamontowania. Nie chciałem zepsuć wyglądu
    AR 146 1.9 TD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
    Czas spędzony na forum
    2 m

Domyślnie

do zderzaka przykrec

ViP Romeo Avatar Emenems
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Renault Scenic II 1.9 dCI 120KM
    Czas spędzony na forum
    5 h N/A

Domyślnie

W zderzaku (atrapa chłodnicy), ale nie niżej niż 25 cm nad ziemią, rozstaw to (chyba) minimum 60 cm.
    Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Panowie nie psujcie wyglądu Belli.Oszczędności znikome a wygląd skody favorit lub poloneza ;//

ViP Romeo Avatar Emenems
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 h N/A

Domyślnie

Dlaczego znikome. Światła dzienne (zwłaszcza diodowe) pobierają kilkakrotnie mniej energii niż zwykłe światła. O wymianach żarówek i zapalaniu świateł można zapomnieć. Wzory świateł dziennych (zwłaszcza Helli) są bardzo atrakcyjne i nie uważam że można tym zwieśniaczyć auto
    Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
    Czas spędzony na forum
    2 m

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems
    Dlaczego znikome. Światła dzienne (zwłaszcza diodowe) pobierają kilkakrotnie mniej energii niż zwykłe światła. O wymianach żarówek i zapalaniu świateł można zapomnieć. Wzory świateł dziennych (zwłaszcza Helli) są bardzo atrakcyjne i nie uważam że można tym zwieśniaczyć auto
    Alfa Romeo ma zapamietywanie swiatel, tj po wylaczeniu silnika swiatla same gasza i nie trzeba w nie ingerowac. Czyli jesli raz wlaczysz to ciagle beda wlaczone przy odpalonym silniku i nie trzeba nic pamietac tak jak napisales. Wydaje mi sie ze montowanie dodatkowych swiatel jest zbedne, poniewaz to zuzycie energii naprawde jest znikome i jak ktos wyzej napisal nie ma sensu psuc wygladu samochodu. Nie badzcie centusiami...

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Czas spędzony na forum
    6 d 15 h 48 m

Domyślnie

No to nie montuje

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 2 h 35 m

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    No to nie montuje
    Dobry wybór. Alfy nie potrzebują żadnych dodatków.
    Była: 145 - 1,3 Boxer, 1996r
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW, 2002r

ViP Romeo Avatar Emenems
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 h N/A

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Cytat Napisał Emenems
    Alfa Romeo ma zapamietywanie swiatel, tj po wylaczeniu silnika swiatla same gasza i nie trzeba w nie ingerowac. Czyli jesli raz wlaczysz to ciagle beda wlaczone przy odpalonym silniku i nie trzeba nic pamietac tak jak napisales. Wydaje mi sie ze montowanie dodatkowych swiatel jest zbedne, poniewaz to zuzycie energii naprawde jest znikome i jak ktos wyzej napisal nie ma sensu psuc wygladu samochodu. Nie badzcie centusiami...
    Doskonale o tym wiem, ale wiem też to że jak masz ustawione światła non stop na włączone to przy odpalaniu auta pobór prądu z akumulatora jest znacznie większy. W ten sposób można wykończyć akumulator. Wiem bo przerabiałem podobny patent w służbowym Fiacie SC.
    Światła dzienne (tak samo jak włączniki automatyczne) zapalają się kilka sekund po odpaleniu auta jak już pracuje alternator co nie obciąża tak znacznie akumulatora.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

światła do jazdy dziennej seicento po stacyjce

światła dzienne w seicento schemat

światła do jazdy dziennej do poloneza

światła do jazdy dziennej seicento montaż

światła dzienne w seicencie

lampy dzienne alfa 156 gdzie

Zakładki

Uprawnienia