Witam, wczoraj podczas wykonywania manewru przy którym niezbędne było skręcenie kierownicy do oporu usłyszałem że gdzie w pobliżu kierownicy coś syczy....obojętnie czy dam kierownice do oporu w lewo lub w prawo. Nie mam pojecia co to może być, cos z układem wspomagania??Może coś innego....
U mnie nie syczy. Podobno jak zaczyna wydawać odgłosy to już coś pompa podupada na zdrowiu. Ale w sumie miałem okazję jeździć już kilkunastoma autami i prawie wszystkie syczały, szumiały, stukały przy skręconych kołach i nic niepokojącego oprócz tych odgłosów się nie działo. Tylko w Oplu Vectrze siadła pompa na zakręcie ale wiadomo jak to Opel.

U mnie zawsze syczy gdy w 145 krece do oporu, mam tak od momentu kupna (kwiecien 2006). Nic zlego sie nie dzieje, stan sie nie pogarsza.
Pozdrawiam
Jest: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V
Byly: 75 3.0 V6 America, Alfa Romeo 145 1.4 TS Junior
ja moze sie podwiesze pod temat, bo moja jak sie skreci do oporu kola to najpierw krociotko syczy a potem slychac taki pojedynczy odglos jakby ktos uderzyl dwoma drewnianymi klockami o siebie, cos w rodzaju "sssssssPUK"...
is this normal???
http://www.forum.alfaholicy.net/pomorze/
U mnie tez syczalo przy kreceniu kierownica, polecono mi wymiane plynu we wspomaganiu, pomoglo ale na chwile.. po przejchaniu okolo 20 km na parkingu dojrzalem kaluze pod samochodem i uciekajacy plyn z zawrotna szybkoscia, odrazu wrocilem sie do warsztatu bo myslalem ze ktorys z mechanikow nie dokladnie zalozyl jakis waz, jednak okazalo sie mialem walnieta pompe a nowy plyn tylko pogorszyl sprawe, przeplukal ja a uszczelniacz na walku juz nie trzymal, musialem wymienic pompe na nowa no i uporczywe szumienie zniknelo.

wymiana plynu nie moze zaszkodzic,moze tylko pomoc.jednorazowa zwykle nie daje wiele.najlepiej zrobic dwie w krotkim czasie.pozdrawiam
IK@R 3991*PyraTeam 210* AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER ;STILO JTD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki