Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
-
Użytkownik
Embrion
Chcę sprawdzić przepływomierz jeszcze. Mam pytanie, gdzie znajduję się wtyczka od przepływomierza? Jakieś zdjęcie gdzie odłączyć to?
Mam pytanie, po odłączeniu powinno być tak samo, lepiej, gorzej? W jaki sposób zdiagnozuje uszkodzony przepływomierz?
P.S
Zastanawiam się także nad wyczyszczeniem przepływomierza, może gdzieś jest jakiś tutorial ze zdjęciami?
Ostatnio edytowane przez zhyperpl ; 05-08-2010 o 13:32
-
05-08-2010 12:09 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
zhyperpl
Dzisiaj próbowałem to zaślepić i napotkałem problem. Mam pytanie. Czy trzeba odkręcać to wszystko co na zdjęciu?
a jak chcesz inaczej zaslepic? musisz odkrecic te zapieczone sruby...

Napisał
zhyperpl
Chcę sprawdzić przepływomierz jeszcze. Mam pytanie, gdzie znajduję się wtyczka od przepływomierza? Jakieś zdjęcie gdzie odłączyć to? Mam pytanie, po odłączeniu powinno być tak samo, lepiej, gorzej? W jaki sposób zdiagnozuje uszkodzony przepływomierz? P.S Zastanawiam się także nad wyczyszczeniem przepływomierza, może gdzieś jest jakiś tutorial ze zdjęciami?
przeplywomierza sie nie czysci bo nie ma sensu... jesli nie pali ci sie marchewa na desce rozdzielczej to nic z tym nie rob...
-
Użytkownik
Embrion
A bo w tutorialu była mowa o dwóch śrubach tam u góry tylko.
-
-
Użytkownik
Alfa i Omega
I jak pomogło komuś te zaślepienie w starych JTD? bo moja coś muła ostatnio załapała i myślę czy nie przeczyścić i zaślepić ten EGR.
AR 145 JTD '99
AR 156 2.0 TS byla
-
Użytkownik
Embrion

Napisał
DeeS
I jak pomogło komuś te zaślepienie w starych
JTD? bo moja coś muła ostatnio załapała i myślę czy nie przeczyścić i zaślepić ten
EGR.
Tak pomogło, wyczyściłem EGR i zaślepiłem, wyczyściłem przepływomierz i przewody IC oraz wymieniłem filtr powietrza i paliwa.
-
Użytkownik
Alfa i Omega
Ja mialem czysciutki EGR widocznie zaslepiony. Byl tylko troche zabrudzony olejem.
Co moze swiadczyc o zabrudzonym ICku. Widac na nim olej ,czyzby turbo juz do dupy?
AR 145 JTD '99
AR 156 2.0 TS byla
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia