Sprawa wygląda tak:
Z drzwi pasażera wszystko jest ok, centralny działa z kluczyka i ręcznie wciskając ten bolec w drzwiach, natomiast od strony kierowcy zamyka się naciskając bolec, ale kręcenie kluczykiem nic nie daje, ponadto nie chce zamknąć nawet drzwi kierowcy. Dostęp w drzwiach średni więc nie chcę tracić czasu na grzebanie w nich bez pomysłu co to może być. Wygląda to tak jakby wkład był popsuty, ale pod tapicerką jakiś wihajster się rusza.
a z takich prostych rzeczy cięgno od wkladu podlaczone tudzien nalezycie wyregulowane zeby bylo w zakresie pracy?

Wydaje mi się OK, ale zaraz pójdę mu się lepiej przyjrzeć.
No i okazuje się, że to cięgno nie ma takiego zakresu pracy jak powinno. Zamiast wykonywać ruch od oporu do oporu ca. 2cm robi 1cm w tym zakresie gdzie zamek ani się nie zamyka, ani nie otwiera.
Teraz potrzebuję jakiś instrukcji jak to wyregulować bo kombinowałem i nie widzę tam żadnej regulacji.
Ostatnio edytowane przez grzybek_bgi ; 16-08-2010 o 15:26

Kolego ja niedawno przerabiałem ten temat zobacz przy nadkolu od strony kierowcy masz kable zobacz tam jest taka kostka z dwoma kablami jeden jest niebieski a drugi biały to są od tego zamka a jeśli nawet nie chcą sie zamykać mechanicznie to jest wina najprawdopodobniej tego plastiku co trzyma wkładkę
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM

Akurat edytowałem posta w tym czasie, przeczytaj wyżej - wszystko jasne oprócz tego jak poprawić cięgno![]()

Nikt nie wie jak to zrobić?? Pomóżcie Panowie bo jeżdżę bez boczku![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki