Głosniki 145

• Autor wątku Autor wątku Tiga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tiga

Guest
Witam!

Mam pytanko,a w zasadzie dwa pytanka. Jaki jest rozmiar głosników w tylnych boczkach w modelu 145,bo jeden z nich mi drży i chciałbym je mymianic. Moze coś mi polecicie... Drugie pytanie to z czystej ciekawośći. Jakiej marki jest seryjny car audio w Alfa Romeo. We Fiacie Bravo sprzet jest Grundiga. 145 to model bliźniaczy,wiec czy tutaj też jest Grundig?

Pozdrawiam Tiga

Nie sądze, żeby były głośniki Grundiga.. No chyba, że był produkowany we Włoszech. 8)

Na głośnikach jest tylko napisane "made in italy", oraz można znaleźć na plastiku napis "autosonik" jeśli to coś w ogóle znaczy.. :roll:

O.k. ,a jaka jest w końcu średnica tych głośników w tylnich boczkach?

tyl 13 przod 16.5, tylko mi powiedzcie ci marka phonocar jest dobra? bo tez chce wsadzic cos zamiast tej oryginalnej wloskiej padaki ;]

130 mm? To super! :D Mam akurat nowe VDO na stanie - jutro garaż i dłubanko :wink:

Odpuść sobie głośniki z tyłu... a w szczególności 130mm. Lepiej wygłusz przednie drzwi i wstaw jakiś przyzwoity odseparowany zestaw.

to jakie polecacie zamiast phonocar, tylko przypominam ze nie chce wydawac wiecej niz 200zl ;] bo dobry sprzet grajacy to mam w domu :)

Sprobuj Hertza, Magnata, JBL czy Helixy. A co do Phonocara to ja osobiscie nie mam zastrzezen.

Ja ze swojej strony poleciłbym trochę niedoceniany zestaw Tonsil Speed 1700, czasem na allegro występuje. Po wygłuszeniu drzwi i podłączeniu pod wzmacniacz bardzo ładnie gada :D

Dla mnie głośniki phonocar są ok. Zakupiłem ostatnio zestaw odseparowany phonocar titanium (165mm) za 290 zł ze zwrotnicami do tego mam w bagażniku skrzynkę na głośniku STX 300Ap + wzamcniacz i jestem zadowolony (tył seryjny ale odłączony). Przód gra z samego radia i jest ok. W cenie około 300 zł mogę polecić zestaw odseparowany na przód powerbass S-6C. jak masz więcej kasy to polecam DLS B6A.

no nic musze sie wybrac do jakiegos sklepu i cos sklecic bo mi seryjny z lewej strony przestal grac :)

z przdu mam te woofery z linka i dotego seryjne gwizdki w slupkach,

Mowicie ze te glsoniki sa lepsze a te gorsze. Zacznijcie od tego czego sluchacie. Bo jezeli zwyklych CD to i tanie glosniki dobrze zagraja, a jezeli MP3 to nawet zestawy Marka Levinsona w Lexusach na MP3 brzmia jak glosniczek kuchenki mikrofalowej. Sam sie przekonalem.

Witam, ostatnio zajrzałem do tylnich głośników w swojej NIUNI, bo już od dłuższego czasu drażniło mnie charczenie dochodzące z głośnika za siedzeniem kierowcy (lewy tył). Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że jeden poprzenich właścicieli (pewnie nie powiedziałbym nic dobrego, gdybym miał go jakoś określić) zamontował w miejsce głośnika 130 mm (lub 135 mm) - głośnik o średnicy 150 mm, mocując go tylko na jednym wkręcie - NIEPOROZUMIENIE! Nie mam pojęcia - co ten "biedny człowiek" miał zamiar osiągnąć? Głośnik o którym mówie jest oczywiście uszkodzony.

Chciałbym się dowiedzieć jak mierzy się średnice głośnika. Pytam ponieważ nie jestem pewien - jestem zielony w temacie. Alfista Brzoza wspomniał coś o 130 mm, natomiast u mnie średnica otworów montażowych wynosi ok. 136 mm - czy to możliwe?

Chciałbym kupić coś niedrogiego i w miarę możliwości przyzwoitego, byleby pozbyć się tego uciążliwego dla ucha charczenia. Nie jestem melomanem i nie słucham radia na caly regulator. Czy te głośniki byłyby odpowiednie, jeśli chodzi o parametry techniczne i wymiary montażowe?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=261717685
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=260210298

Z góry dziekuję za pomoc - POZDRAWIAM :)

Mowiac szczerze jezli chcesz miec cos niedrogiego to lepiej poszukac uzywanych Blaupunktow czy Sony. W takie tanie sie nie baw bo naprawde dokladajac kiladziesiat zlotych bedziesz mial cos firmowego i zdecydowanie grajacego lepiej.

No i kupilem Magnaty ultra s 216, i jestem niezadowolony :( wcale lepiej nie graja od tych oryginalnych i nie wiem co teraz zrobic oddac? tamte juz nadaja sie na smietnik tzn jeden, pozatym ucialem juz koncowki :(

Amortyzatory
Powrót