Weź jakieś obcęgi albo duży klucz, u mnie też było zakręcone jak cholera i wystarczyło ruszyć kluczem dosłownie o 1mm i dalej już szło ręcznie, jednak zapowiada to że płyn jest bardzo stary.
Witam! Dzisiaj rano moja Bella mnie dość mocno zaskoczyła. Wsiadam, wduszam sprzęgło, odpalam... i sprzęgło zostało w podłodze.Zaglądam pod maskę, a w zbiorniczku płynu hamulcowego <jak mniemam również od sprzęgła> jest grubo poniżej minimum. Próbuję odkręcić korek, a ten ani drgnie. Zna ktoś jakąś metodę na odkręcenie tego cholerstwa???
Weź jakieś obcęgi albo duży klucz, u mnie też było zakręcone jak cholera i wystarczyło ruszyć kluczem dosłownie o 1mm i dalej już szło ręcznie, jednak zapowiada to że płyn jest bardzo stary.
Właśnie się dowiedziałem, że przyczyną może być, albo padnięty wysprzęglik, albo pompa sprzęgła. Choć najpierw powinienem dolać płynu i go odpowietrzyć, czyż nie? Jeżeli to nie pomoże to chyba będzie trzeba zabrać się za wymiany w/w części... I tu jest moje pytanie: wysprzęglik jest pod aku, jak odepne aku, będzie trzeba wklepać CODE (nie mam karteczki z kodem? klucza matki?) Wysprzeglik odpowietrza się jak hamulce? Pompując pedałem sprzęgła?
Poczytaj Sprzeglo w podlodze i wszystko będziesz miał jasne.
Zapoznałem się z tematem. Spojrzałem na wysprzęglik, skrzynia mokra od płynu, a na guma wysprzęglika jest mokra. Stąd spadek płynu i sprzęgło w podłodze. Najbliżej mam do Pol-Caru na Gorzysława. Powiedzieli, że zrobią bez problemu i najlepiej jak przyjadę ze swoim wysprzęglikiem, zawsze taniejNie znam się na tym kompletnie, więc wole żeby zrobił to jakiś "wyspecjalizowany" mechanik. Nie oddam Pięknej Heniowi z warsztatem w garażu. Teraz tylko odholować Alfe do ASO i liczyć na to, że suma naprawy nie zrujnuje mnie doszczętnie.
no jak chcesz. Ja to zrobiłem pod blokiem.
Wysprzęglik w intercars 67zł, a płyn jakies 18zł
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Odważnym szczęście sprzyjateż spróbuje, też pod blokiem
Pozdrawiam!
zalezy jaki masz wysprzeglik u mnie mocowany byl w jakis kosmiczny sposob pierscieniem segera i ni cholery nie moglem sam dac z tym rady
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
nie ma obawy themim, kolega ma ten sam silnik co ja więc dostęp jest tam bardzo łatwy, a sam wysprzęglik jest przykręcony 2 śrubami do skrzyni
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki