wczoraj po przyjeżdzie moją 145 zauważyłem w garażu ze coś śmierdzi i zaraz pomyślałem ze to koło i miałem racje w tylnym kole felga była gorąca a więc coś tam przyblokowało hamulec pewnie była woda która zamarzła i klocki nie odbiły mam pytanie co najlepiej zrobić z tym fantem

Albo przewód sparchaciał ze starości i nie cofa płynu.
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!

miałem podobnie zobacz ręczny czy czasem nie trzyma, umnie dźwignia ręcznego była luźna chyba linka sie zblokowała
Zamarznięty ręczny
Zanim założysz nowy temat postaraj się poszukać podobnego. Pozdrawiam.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

jeśli uzywasz ręcznego na postoju ( auto stoi kilka godzin) to mogła linka sie zapiec i musisz spróbować recznie przy kole ja ruszyc żeby szczęki puściły.

To już było
Kto zostawia w mroźną noc auto na ręcznym ???!!!!!!!!!!!!!!
KIEPSKI KIEROWCA
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

ręcznego nie zaciągam bo wiem czym to się kończy ale dzwignia ręcznego rzeczywiście jest u mnie luźna i to już od jakiegoś czasu , możliwe ze się zapiekła muszę to sprawdzić

edit - błąd-prośba o usunięcie
Ostatnio edytowane przez snake ; 26-01-2012 o 09:00
jeśli dźwignia ręcznego luźna to może być to, ale jeśli nie, to trzeba rozebrać hamulce i wyczyścić zaciski

Zacząłbym od sprawdzenia łapy od ręcznego która wchodzi w zacisk do której linkę podczepiasz pewnie to ustrojstwo się zapiekło i nie wraca do końca lub "prowadniczki" od zacisku.
Alfa 155 2.5v6 Super 92r (jest)
Alfa 155 2.5v6 92r - Dawca
Posiadam dużo części wiec jak coś proszę pisać.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki