• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] problem z reflektorem

frynas

Nowy
Auto
FIAT CROMA 1.9 16v 150KM
witam...wczoraj spaliła mi sie żarówka h1...musiałem ja wymienic...wymieniłem obie z prawej i lewej strony...w lewym reflektorze zauwazyłem ze ta czesc co w nia wchodzi zarówka jest luzna i lata sobie...z prawej strony tak nie jest...i lewy reflektor świeci bardzo krótko....ma ktos moze taki problem???

Witam. Ja miałem dokładnie to samo tylko że ... w obu reflektorach. Po paru nieudanych próbach regulacji pourywały się chyba śrubki bo przestało się regulować :cry:
Dałem sobie spokój. Świecą nisko i blisko. Trudno. Rozebrać reflektora nie mam gdzie więc czynność ta poczeka do wiosny. Da się jeżdzić.
Pozdrowienia.

Co do rozbierania reflektorów to sie da wszystko, a najlepiej u kogos kto klei plastiki. Ja tak naprawialem swoj u mnie tez sie ulamal zaczep od wkladu. Gosc go rozkleil, naprawil i z powrotem skleil i dziala.
Ewentualnie sprobuj zlapac szczypcami (delikatnie) wystajaca blaszke przy zarowce, i pociagnac w strone silnika (tak jak bys chcial ja wyciaganac) moze poprostu wklad wypadl z reflektora.

no w srode bede miał troche czasu wolnego wiec podlubie troche przy alfie....moze da sie to zrobic tanim kosztem....sie okaze...dzieki za info

Rysiek146Kraków napisał:
Witam. Ja miałem dokładnie to samo tylko że ... w obu reflektorach. Po paru nieudanych próbach regulacji pourywały się chyba śrubki bo przestało się regulować :cry:
Dałem sobie spokój. Świecą nisko i blisko. Trudno. Rozebrać reflektora nie mam gdzie więc czynność ta poczeka do wiosny. Da się jeżdzić.

Śrubki na pewno ci się nie pourywały tylko te plastiki w których one siedzą.

Miałem ten sam problem z urwanymi plastikami do regulacji w reflektorze. Reflektor rozkleić jest łatwo, wystarczy zdjąć blaszki i objechać dookoła szczelinę nożem. Te plastiki co się urwały wymieniłem na całe a skąd? Kupiłem reflektor od "anglika" za 50 zł :) Klosz najlepiej skleić masą uszczelniającą - dostępna w większości sklepów motoryzacyjnych.

Amortyzatory
Powrót