*hmm.. więc tak Pompa oleju = była w bardzo dobry stanie, i to nie pompa robiła zbyt małe ciśnienie tylko popychacze(szklanki) były w złym stanie(kilka sztuk nie nadawało się do ponownego wkładania więc mechanicy powiedzieli że jeżeli wymienimy popychacze to od razu zniknie problem z ciśnieniem oleju do tego panewki itp i nie ma się o co martwić), tak też zrobiliśmy okazało się że mieli rację.
*Ceny popychaczy do tego modelu wszędzie gdzie dzwoniłem, pisałem to(od63zł do 85zł za sztukę) wydaje mi się że wybrałem najtańszą opcję nic tańszego nie mogłem dostać;/ gdzieś czytałem że niby pasują od jakiegoś WV golfa ale nie zagłębiałem się w to wolałem kupić oryginalne.
*tak jest czujnik położenia wałka rozrządu słyszałem że nazywają go też: "czujnikiem Halla"ale czy prawidłowo tak jest to nie mam pojęcia, a znajduje się on:
chciałbym żeby auto bezawaryjnie służyło następne 190tyś km albo i dłużej, ale jak będzie zobaczymy, jak mrozy ustaną biorę się za blacharsko-lakierniczą część, i oczywiście wnętrze (opadająca podsufitka, wygłuszenie itp.. itd).