[145] code

Auto
Alfa Romeo 156 1.9 jtd m-jet
Witam mam problem z drugą Alfą 145 1.4 t.s 103 km 99r.
A mianowicie świecący się kluczyk czyli code , problem jest denerwujący np. kiedy idę do samochodu przekręcam kluczykiem świeci się i nie gaśnie ,jak otworze drzwi i je zamknę i znowu przekręcę kluczyk przestaje . niekiedy nawet otwieranie drzwi nie pomaga czasami muszę włonczyć centralny zamek i wyłonczyć jak siedzę w samochodzie. Nie wiem jaka to morze być przyczyna nie mogę w spokoju odpalić belli bo jest tylko mysilenie odpali czy nie odpali . bardzo proszę o pomoc.

Nie wiem jaka to morze być przyczyna

Przeszukaj archiwum - problem znany i dotyka praktycznie każdego auta ze stjni Fiata, wyposażonego w FIAT/LAFA/LANCIA Code generacji I , II oraz III. Szukaj pod kątem "antenka immobilizera" w wszystko będzie jasne. Wstępnie przeczyścić a jak nie pomoże wymienić i będzie śmigać jak "nówka blaszka" ;)

Dobra ale za co zapłaciłeś i gdzie.

Podejrzewam, ze za "wycięcie" immo z centralki ECU, lub za wgranie klucza, gdyż zagubił się klucz master. Ja jednak uważam, że autor wątku ma problemy ze zaśniedziałym złączem antenki w puszce immo ;)

300 zl zaplacilem za wyciecie calkiem immo i nie mam teraz problemu. Mi sie tak robilo wczesniej pare razy ale poczekalem i samo gdzies zalapalo ale po wiekszych mrozach tamtej zimy jak mi padl akumulator tak juz kontrolka jak sie zaswiecila tak nie mogla zgasnac;) I stad moja decyzja o usunieciu.

Ja nie muszę demontować immo wyczyściłem wszystkie styki koło immo a także koło akumulatora no i jeszcze rozebrałem koło stacyjki no normalnie wszystko. Działa ładnie kontrolka gaśnie jest super. Ale jest problem z kontrolką wtrysku a mianowicie pali się bezpiecznik koło akumulatora niewiem co to za bezpiecznik. Pali się kiedy przekręcę kluczykiem w pozycji mar. Silnik pracuje normalnie nie dławi się nie szarpie nic jedynie wariator jest do wymiany bo strasznie stuka ale chyba to nie jest jego wina?

Amortyzatory
Powrót