A czy nie lepiej byłoby otworzyc maske i po prostu zobaczyczyć czy jest ten ABS czy go nie ma...? :wink:
dokladnie tiga :mrgreen:
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
poszedłem za rada i sprawdziłem czy jest pompa abs....otórz jest takie cos....jest pompa hamulca nad nia takie kwadratowe cos metalowe z plastikowa puszka z napisem bosch....a z tego metalowego czegos odchodza 4 metalowe przzewody z oznaczeniami...LF , RF , RL , RR,zatem wnioskuje ze jest to pompa abs....tak czy inaczej w sobote auto bedzie podpiete pod kompa...zobaczymy co z tego wyjdzie...bede pisał dalej pod tym tematem...pozdr.
alfa romeao 146 1,9TD
Heh ja wczoraj się upewniłem u mechanika, nie mam ABSu, a byłem święcie przekonany że to będzie standard w tym samochodzie, ale go nie ma
W okolicy pojemnika z płynem hamulcowym powinno być zamontowane całe urządzenie ABS (taki metalowy klocek i stalowe rurki wychodzące od niego).
W sumie to brak ABSu ma tez swoje zalety... :roll:
juz wiadomo...okazało sie ze auto miało stłuczke...to wiedziałem ...i w prawym przednim kole jest załozone łożysko od wersii bez ABS...oto przyczyna...teraz czeka mnie wymiana tego elementu i wykasowanie błędu...![]()
alfa romeao 146 1,9TD

nic nie musisz kasowac(no chyba ze liczysz jak skasuja ciebieNapisał frynas
)zamontuj to co powinno i jak powinno byc i bedzie wszystko si.
IK@R 3991*PyraTeam 210* AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER ;STILO JTD
jak w temacie....ABS juz działa...łożysko wymienione...koszt 160zł....robocizna 70zł....ale ABS juz jest i działa poprawnie....bardzo przydatny system....fajnie ze juz działa..pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc
alfa romeao 146 1,9TD

wystarczy ja spojrzysz na pompe hamulcowa.jesli jest to tylko walec do ktorego sa przykrecone przewody hamulcowe to ABS brak.pompa ABS jest duzo wieksza i bardziej kwadratowa i jest widoczna kostka z kablami ktora jest do tego ustrojstwa podlaczona.Napisał r0bertos
IK@R 3991*PyraTeam 210* AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER ;STILO JTD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki