Jak w temacie zalozylem sobie ''komputerek'' ( diode ) i pokazala najpierw blad regulacja sonda lambda po dluzszej jezdzie doszedl blad sonda lambda uszkodzona wymienilem na nowa ( uniwersalna BOSCHA ) i taka sama sytuacja . dzieki za pomoc i podpowiedzi

Jak uniwersalna to działa jak placebo,bierzesz i efektu nie ma.komp,kasowanie błędów,oryginalna sonda,komp i jazda!!Pozdrawiam.

Uniwersalny bosch jest bardzo ok, sam dwie takie założyłem do 8v. Po wymianie trzeba odpiąć klemę od aku żeby błąd się skasował.
bzdura z ta uniwersalna! ona dziala i nie ma prawa byc bleduspr obwod przeplywki przez nigo jest zczytywany kod bledu sondy
i przeplywke tez spr
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

klemy odpinane bledy kasowane i na nowo sie pojawiaja a jak sprawdzic obwod przeplywki

PRZEPLYWKA WYMIENIONA na druga i dalej to samo te same bledy

Jak wszystko elektrycznie masz ok (połączenia, przekaźniki, bezpieczniki) to zostaje niestety ecu. Na razie jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem żeby przepływka była sprawcą błędów sondy przy tym ecu a ze spalonym kompem tak (sypał cały czas błędem sondy i jej regulacji).

a czy nie pokazalo by bledu ze komp jest walniety

Hehe, ja mam dokładnie to samo tylko jeszcze sondy nie sprawdzałem i się zastanawiam też czy to nie będzie ECU![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Czy masz instalacje lpg?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki