Ja mam sprężyny MTS'a -40 mm, i generalnie to obniżenie nie jest takie znaczące, ja tam jakoś problemów w wyjeżdzaniu na mniejsze krawężniki nie widze, progi też nie stanowią żadnego problemu a moim zdaniem jeździ się o wiele wygodniej, twardziej, na zakrętach auto sie tak nie przechyla. ale to co kto lubi, ja wole niżej i twardziejU mnie bardziej poszedł tył niż przód, dlatego lepiej obniżać więcej z przodu mniej z tyłu, ale przy większej glebie to juz amortyzatory seryjne raz dwa padną
Nie zapomnij jechać na ustawienie zbiezności i napisz o swoich wrażeniach
![]()
![]()
o tyle siedzi moja alfa, sorry za niewyraźne zdjęcie ale siepało![]()
myśle ze do konca nast tyg powinno juz byc po wszystkim, w sobote bede robil polerke to moze jakies fotki wrzuce jak to wszystko teraz wyglada...bluboo ja 98% czasu spedzam sam w aucie
Tym, że Jamex i Vogtland to są dwie różne półki jakościowe. Te drugie można stawiać na równi z takimi firmami jak Eibach czy HR i daje to gwarancje, że produkt przed wypuszczeniem do sprzedaży został poddany jakimś badaniom i testom. Daje to pewność, że wartość obniżenia będzie się zgadzała z danymi producenta i będzie cały czas na tym samym poziomie.
Z tanimi sprężynami jest tak, że podawane katalogowe obniżenie jest mało wiarygodne i auto może siąść bardziej, mniej, albo tył będzie siadał z czasem i z auta zrobi się motorówka.
Nie przekreślam Jamexów, bo do każdego auta jest inna sprężyna i może akurat do 145/146 będą ok, ale ja osobiście wybrałbym coś lepszego.
---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:04 ----------
Zmierz wysokośc auta przed wymianą sprężyn i po. Od środka koła do brzegu błotnika![]()
No to nie powinno być najmniejszego problemu z jakimś ocieraniem. Wczoraj jechałem z 3 osobami i trochę doładowanym bagażnikiem i tylko trochę podskakiwało na dziurach (tzn mam na myśli takie ładne opadanie samochodu po podskoku). Jak się jedzie na Wieliczkę, nie wiem co za kretyn tam tą drogę robił, ze są te rozjazdy i taki mały wiadukt nad nimi i zapadło się połączenie drogi z wiaduktem i można prawie skakać...
Na te niższe krawężniki też, ale takie zwyczajne to nie ma opcji bo zderzak mam niżej niż krawężnik.
U mnie jest 13 cm prześwitu pod samochodem przy letnich oponach 215/40/16. W każdym miejscu jest 13 i jest ok. Zmierz u siebie to porównamy.
BLubooo wlasnie skonczylem zakladac te sprezyny i powiem CI ze spodziewalem sie lepszych efektow..tzn nizszego auta:p mam nadzieje ze jeszcze siadzie troche, jutro jade ustawic zbieznosc i dokonam jakis pomiarow;] ale jakby tylko wytrzymaly to seryjne amory to odrazu bym wlozył -45-50mm![]()
Beda w niedziele/ poniedzialek