• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] alfa code

Kris1979r

Nowy
Auto
Alfa romeo 145 1.4 Boxer klima
Witam auto stało pare dni i jak dzisiaj poszedłem do samochodu przekręciłem kluczyk a tu code nie gaśnie silnik nie odpala co się mogło stać

padlo imo? lub pogubilo kody:) zresetuj kompa odlaczajac na 40 min aku :)

drugi kluczyk?

Antenka od immo najprawdopodobniej nie łączy. Musisz zdjąć plastiki koło kierownicy i ją rozebrać (taka kostka przy stacyjce). Najpierw nią poruszaj może zatrybi...

jak czyszczenie antenki nie pomoże to tylko awaryjne odpalanie z kodu na kartce a jak jej nie masz to elektronik (albo wytnie immo albo wymieni eproma i wgra kody od nowa).

tak, wyczyść też złącze przy imo od antenki

Miałem podobne objawy, tylko, że mi zgasł przy rondzie i już nie chciał zapalić. Również palił się kluczyk. Na początku myślałem, że to coś z antenką itp. ale okazało się, że poprostu bezpiecznik padł. Otwórz maskę i po prawej stronie nad akumulatorem powinieneś znaleść bezpieczniki. Sprawdź je.

pamiętam że jeden tam jest ale czy więcej to nie przypominam sobie ale zobaczę dzięki

No i co dalej z problemem? mam teraz to samo w swojej Alfinie i chętnie poznam sposoby uruchomienia auta:D

Niestety alfa nie chodzi sprawdziłem wszystko co przyszło mi do głowy jutro jade do elektryka. pozdro

Jeśli macie kartę kodową to spróbujcie uruchomić awaryjnie (jeśli dobrze pamiętam to przez odpowiednią liczbę wciśnięć pedału gazu, jeśli w kodzie jest 0 to dłuższą chwilę trzeba odczekać do wyciśnięcia ponownej liczby). W 145/6 możesz spróbować przekodować kluczyk ale do tego jest potrzebny kluczyk matka i karta kodowa, w 155 niestety się tak nie da i musisz jechać do jakiegoś elektromechanika.

Kplego jak bym miał kartę kodową to bym d... nie zawracał :D

JEST SPOSÓB NA POWRÓT DO USTAWIEŃ I AUTO ODPALI to działa i jest to napisane na tym forum :D

No to kurcze wiesz i się nie podzielisz xD Ja napisałem to co wiem xD

Tak jak napisałem, wyjąć akumulator (odłączyć klemy) akumulator zapiąć pod ładowanie i po naładowaniu zanieść podłączyć baterię i wtedy zobacz. U mnie podłączyłem na kable i dupa, po odpięciu akumulatora i ładowaniu na prostowniku jest OK

Amortyzatory
Powrót