Sprawa wyglada nastepujaco: po wcisnieciu guzika klimatyzacji, zapala sie dioda oraz wymuszony zostaje I bieg dmuchawy (jesli pokretlo jest na "0"), sprzeglo sprezarki sie nie kreci wiec i sama sprezarka rowniez nie pracuje... Po podlaczeniu do kompa i wykonaniu testow sprzegla sie zalacza i sprezarka sie odzywa wiec ewidentnie jest to problem ktoregos z czujnikow tylko gdzie sie one znajduja i jak je moge sprawdzic? Czytalem cos o czujnikach temperatury i o jakims presostacie tylko nie wiem gdzie co jest i jak to sprawdzic
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Preostat znajduje sie w tzw osuszaczu klimatyzacji , wszelkie objawy u Ciebie wskazuja poprostu na brak czynnika chlodzacego i zaczal bym od sprawdzenia czy w ukladzie jest czynnik.
Mam ten sam problem po zimie , albo strzelil ktorys z przewodow , albo chlodnica od klimy. Jesienia klima chodzila bez problemu , po zimie calkowita pustka w ukladzie.
Masz pod maska w okolicach sprezarki dwa zawory od klimatyzacji , wystarczy zdjac kapturki ochronne i delikatnie nacisnac zawor ( uwaga na oczy) , jezeli nic nie poleci masz juz odpowiedz.
Preostat odpowiada za zalaczenie i rozlaczenie sprezarki , i kontroluje cisnienie srodka chlodzacego w ukladzie ( w przypadku jego braku nie pozwoli na zalaczenie sprezarki , zeby nie ulegla zniszczeniu )
Mam nadzieje ze troche pomoglem w rozwiazaniu problemu
,, Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego "
jacek1968 dzieki za wyjasnienie i pomocdzisiaj sprawdze czy jest czynnik bo nabijalem w czerwcu i instalacja byla niby szczelna...
Sprzedam Alfe 145!
faktycznie koncowka czynnika byla... podjade na sprawdzenie szczelnosci w tym tygodniu i sie dowiem co przepuszcza...
Sprzedam Alfe 145!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki