po dzisiejszej wizycie u blachazy i ogledzinach podlogi progow itp.dowiedzialem sie ze podloga jest w oplakanym stanie co sie wiaze z duzymi kosztami.w jednym z zakladow zaproponowano mi cene 2 tys za latanie! W innym zakladzie za profesjonalna renowacie 6000tys( po wstepnych ogledzinach) i podejrzewam ze na tym by sie nie skonczylo.Profesjonalna renowacja mialaby polegac na calkowitej wymianie podlogi dodam tylko ze koszty rozlozono w nastepujacy sposob 4.400zl robocizna reszta to material.nie mam niestety warunkow zeby robic cos samemu a profesjonalna renowacja za ta cene odpada.Mam kilka pytan do tych ktorzy maja ten temat juz za soba co sadzicie o tych cenach?czy latanie dziur ma sens czy 2 tys za taka robote to nie za duzo?Auto jest pamiatkazamiaru sie go pozbywac po Tacie i nie mam
---------- Post added at 15:48 ---------- Previous post was at 15:03 ----------
dla zrozumienia ost.zdanie
:auto jest pamiatka po Tacie i nie mam zamiaru sie go pozbywac:-)
szukaj szukaj innego zakładu. Poznań chyba taki mały nie jest?![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Kolega Thing ma rację, trzeba przekopać blacharzy i znaleźć takiego, co chce popracować. Niektórzy podają ceny zaporowe, bo nie chce im się dłubać. Mi gość kiedyś powiedział, że mam podłogę w fatalnym stanie i auto należy sprzedać, a za jakiś czas znalazłem za miastem facha, któy powiedział, że owszem jest pare miejsc do roboty, ale bez przesady i zrobił mi je za 3 stówki z zaznaczeniem, że teraz na wiosnę mam wpaść, to mi jeszcze kilka spraw porobi porządnie, również za niewielką kasę.
Koleżanka: Co kupiłeś?
Ja: No Alfa Romeo oczywiście.
Koleżanka: Wow, aż mi poziom endorfin podskoczył...

jak nie zrobisz sam a nie masz kasy na porządnego blacharza to zezłomuj auto. Tani blacharz = zgniła podłoga za rok (tym drogim też na ręce trzeba patrzeć). Sam robiłem kiedyś podłogę spawarką elektrodową (mając zerowe doświadczenie), kupiłem tylko blachę, porządne nożyce i środki do malowania- auto jeździ do dzisiaj i ciągnie jeszcze przyczepkę 1.5t, zero rdzy czy puszczonych spawów.
powiem tak dobre zerobienie samych progow na 2 strony z malowaniem rto juz 1 tys zl, dobrze zrobiona podłoga to 2 klocki. nie ma sensu moim zdaniem robic troche taniej a kiepsko bo wywalisz ta kase w bloto a za rok to samo, lecisz na kanal rozbierasz auto i robisz zdjMogę Cie poratowac blacharzem z Łodzi.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Człowieku auto jest warte więcej niż wydana kasa, zrób wszystko żeby auto jeżdziło a najlepiej sam się zabierz do roboty, popytaj jak i ewentualnie szukaj pomocy wsród znajomych auto pamiątka po ojcu jest tego warte
---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 20:04 ----------
daruj sobie taki komentarz !!!!!!!!!!!!!
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Też bym ratował, od dawna wiadomo że najwyższa wartość to wartość sentymentalnaMoja podłoga też nadaje się do roboty choć nie ma aż takiej tragedii i mam zamiar uratować to auto bo jest moim pierwszym własnym, jak to się mawia ma u mnie dożywocie.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Kup blachę 8 mm, pożycz spawarkę, kup farby i do boju. Jak tak zrobisz do 2050 r. powinno trzymać.
A właśnie kto jest w temacie to proszę powiedzcie jakie środki używać do uszczelniania spawów, malowania antykorozyjnego i w końcu do ostatniej warstwy od spodu, czym to prysnąć?
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.

Najpierw daję minię ale ona jest już wycofana ze względu na ołów więc może być jakiś tlenkowy podkład (dwie warstwy), chlorokauczuk (dwie warstwy), i w środku to tyle na zewnątrz dodatkowo boll na pistolet.
W alfie jak zabezpieczałem to szło tak :
brunox epoxy;
minia/telnkowy
chlorokauczuk
boll na pedzel
boll na pistolet
wosk w profile zamknięte
Wujek thanked for this post
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki