Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 145/146/155 - Forum poświęcone modelom 145 [1994-2001], 146 [1995-2001], 155 [1992-1997] - wymiana uwag nt. użytkowania, serwisowania, rozwiązywania problemów z zawieszeniem, układem wydechowym, kierowniczym, hamulcowym itd.
    Użytkownik Ogier Avatar piećka
    Mieszka w
    Wawa i Podlasie
    Auto
    145 JTD 2000 r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 21 h 32 m

Domyślnie

W tej chwili przejechałem jakieś 2 tyś . więc ciężko jest mi cos powiedzieć.Powiem za to o FEBI.Po 40 tyś wahacz od kierowcy lewy w dobrej kondycji , a prawy od pobocza rozwalony na amen.Myślę że VEMA więcej nie przelata.Pozdr.Piter

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Ogier Avatar jj82
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 146 1,6 T.S. Rosso Proteo, Piaggio Fly
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 26 m

Domyślnie

Witam,
    ja zrobiłem eksperyment trochę z ciekawości a trochę z konieczności z prawej strony założyłem wahacz firmy FAST a z lewej MOOG. T
    o będzie chyba najlepszy test wytrzymałości tych dwóch firm za rok powiem wam która wygrała
    Póki co mogę powiedzieć że jakość wykonania i końcowego wykończenia obu jest podobna chociaż MOOG kosztował przeszło 2x więcej niż FAST.
    146 powodów do radości

Użytkownik Ogier Avatar czarek145
    Mieszka w
    Środa Wlkp.
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 16V
    Czas spędzony na forum
    1 d 12 h 8 m

Domyślnie

Ja jakieś 15 tys km temu założyłem wahacze formy REMA, auto z silnikiem JTD, tak więc przód bardziej obciążony i jak na razie zero problemów. Komplet tych dwóch wahaczy + łączniki stabilizatorów kosztował ok 250 zł więc mało.
    Co do trwałości póki co nie ma zastrzeżeń. Jest jednak jedna uwaga - diagnosta który ustawiał mi zbieżność auta po wymianie tych wahaczy (w ASO AR) miał problemy z właściwym ustawieniem zbieżności, mówił że wahacze są "za krótkie". Trochę się pomęczył ale udało się ustawić jak trzeba. Auto jeździ jak po szynach i jak na razie nic nie stuka...

Użytkownik Ogier Avatar piećka
    Mieszka w
    Wawa i Podlasie
    Auto
    145 JTD 2000 r.
    Czas spędzony na forum
    1 d 21 h 32 m

Domyślnie

Nie załozyłeś od Tipo przypadkiem są ok 1 cm krótsze o naszych do alfy/marea.Pozdr.Piter

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Czas spędzony na forum
    6 d 18 h 26 m

Domyślnie

Może tak być od Tipo są krótsze.

Użytkownik Romeo Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r
    Czas spędzony na forum
    18 d 3 h 42 m

Domyślnie

Cytat Napisał czarek145 Zobacz post
    Ja jakieś 15 tys km temu założyłem wahacze formy REMA, auto z silnikiem JTD, tak więc przód bardziej obciążony i jak na razie zero problemów. Komplet tych dwóch wahaczy + łączniki stabilizatorów kosztował ok 250 zł więc mało.
    Co do trwałości póki co nie ma zastrzeżeń. Jest jednak jedna uwaga - diagnosta który ustawiał mi zbieżność auta po wymianie tych wahaczy (w ASO AR) miał problemy z właściwym ustawieniem zbieżności, mówił że wahacze są "za krótkie". Trochę się pomęczył ale udało się ustawić jak trzeba. Auto jeździ jak po szynach i jak na razie nic nie stuka...
    A ja wymieniłem lewy i prawy na RTS-hiszpański zamiennik, numery kat. do 145/146 te same co do Bravo HGT. Do pozostałych modeli Bravo/Brava, Marea niby te same wahacze, ale numery kat. już były inne. Płaciłem 150/szt.
    Z tańszych zamienników podobno niezłe są jeszcze firmy Teknorot.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

moog opinie

wahacze moog

wahacze moog opiniemoog wahaczebirth opiniewachacze moogbirth wahaczeczęści moog opinieczęści birthzawieszenie moog opiniewahacz przód brava TRWjakie wahacze do alfy 156 moogbirth częściwahacz capri moogsworznie tuleje nk opinienk opinie częściopinie o wahaczach moogmoga wachaczeopienie moogbirth-wahaczesworznie nkwahaczemoog opinietuleja wahacza moog opiniemoog części forumopinie części moogtrw moogtrw moog wahaczjakość częsci moog opiniewahacze brithwachacz moogwahacz moog opinieczęści birth opinniealfa romeo 146 wachacz przednisworznie nk opinieżywotność wahaczy trwwahacz birth bravamog wahaczejak sprawdzic czy wahacz jest dobrynk sworznie opiniesworznie wahacza moog mareawahacze trw alfa romeo 145wahacze birth opiniewachacze birth co sadziciewahacze nkwahacz nk alfa romeofast czy teknorotopinia birthmoog zawieszenia opinieczęsci birthwahacze mooga opiniecześci birthwachacze moog opiniesworzeń wahacza moog opiswahacz moogJAKOŚĆ CZĘŚCI BIRTHmoog to samo co trw

Zakładki

Uprawnienia