witam...
mam do was taką małą prośbę...czy moglibyście mi podpowiedzieć na co mam zwracać uwagę w trakcie kupowania tego samochodu (AR 155)....bo chodzi mi myśl po głowie żeby właśnie taki samochód nabyć (stać się jego właścicielem)....dlatego bede wdzieczny za wasze opinie co do tej kwestii.....
A i jeszcze jedno jaki silnik by był lepszy 8 zaworowy czy 16 zaworowy...to tak na marginesie...
![]()

Jak w każdym takim aucie - rdza, szczególnie tylne nadkola. Poza tym mechanicznie jak w innych markach, jedynie w 16V trzeba posłuchać przy odpaleniu wariatora.
Z silników dostaniesz pewnie rozbieżne opinie - ja stoję murem za 8V![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
http://www.forum.alfaholicy.org/search.php tu znajdziesz wszystko
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

WariujeZmienne fazy rozrzadu. Ogólnie wejs sobie 8V lub V6 nawet Diesle 16V zaraz panewki itp. itd.

spojrz na lusterka bo zapomnij ze dostaniesz jakies dobre za 50 pln.. tez polecam silnik 8v..
Gdyby Alfa Była kobietą, to byłby to związek mojego życia..

Ostatnio były po 70![]()
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Gdzie?
Koledzy, to, że jeździcie 8v nie znaczy, że macie komuś obrzydzać na siłę inne silniki... Ja uważam, że zadbany 8v to skarb, ale jak trafisz na taki sam ale 16v to również nie ma się co zastanawiać! I jak już kolega wyżej napisał, bardziej patrzyłbym na ogólny stan auta:
- blacha... z każdej strony
- lusterka
- klamki
- podłoga i dziury...
- a jak trafimy na zadbane auto to sprawdzamy silnik, nieważny czy to 2.0 8v czy 1.9 TDBo zadbana 155 to skarb sam w sobie, ale ciężko o takową
Jedynie 1.6 bym od razu odrzucił, bo mułowata za bardzo...
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Zacznijmy od tego że zadbanej 155 nie kupisz, przynajmniej nie z ogłoszenia na allegro itp.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki