Ja wiem jedno, nigdy V6 nie pójdzie lepiej w zakręcie od TS ale to jej zaleta - TS do zabaw a V6 do dostojnego toczenia się po bulwarach, do tego jest stworzony
Co do hamowni to trzeba by się dowiedzieć coś więcej, ponoć tam jakoś dobierali przełożenie po prędkości/obrotach itp itd a ja np miałem wtedy zwyżkę ~15-20km/h w stosunku do rzeczywistej. Poza tym nie uwierzę że tyle aut jest tak zajechanych, wiadomo że jak każdy będę bronił swojegoale łapiąc się kilkanaście razy ze zbliżonymi autami lub mocniejszymi ale też cięższymi nie miałem się czego wstydzić. Dla przykładu Astra II 2.0 16V, katalog podaje jej 136KM, w rzeczywistości większość osiąga 125-130KM, startowałem zza gościa a po 150 metrach był długość auta za mną - nie uwierzę że moje 118KM tak by szło
![]()
Ostatnio edytowane przez grzybek_bgi ; 27-10-2011 o 00:20
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Może lepiej nie pojedzie ale zauważ w czym jest największy problem: moim zdaniem w sztywności zawiasu V6 jest raczej zestrojona na komfort niż na sport a w TeSiku zawias jest sztywniejszy
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

W tym temacie się nie wypowiem bo mój przód to jest beton. Wiem tylko że to jest to czego szukałem, całkiem przypadkiem kupiłem auto z konkretnym zawiasem![]()
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

Nie było, pomijając już ciepłą pogodę. Ja się wybieram (jak sójka za morze) na hamownię stacjonarną. Jak wymienię czapkę to skoczę i zobaczymy ile w niej siedzi, jeśli kompresja poszła się kochać na pierścionkach to i po wymianie będzie słaba.

Nie wiem jaki wpływ ma wiatrak na moc ale wiatraka nie było.
Tak mi się zdaje że odejmowała sporo na opory toczenia i inne, jakieś 7-8 KM
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Zresztą chłopaki wspominali że nie wzieli tej co zawsze bo duża tylko tą, a była nowa i niejako na testy więc wydaje mi się że pomiary można między bajki włożyć. Pewnie tylko przebiegi się zgadzają ale to będę wiedział po stacjonarnej.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki