pawlo, to znajdź sobie w Naszych Bellach temat Łukasza K. z Krakowa i jego V6 - wtedy na prawdę zobaczysz co to znaczy "zadbana alfa".
Holandia też jest całkiem niezłym źródłem, tam generalnie dbają o auta.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
tą alfę już widziałem wcześniej...i sorki bo zapomniałem o niej...
![]()
Alfa Romeo 155 2.0 16v 150 km...

MichalRTK7 czy mi się zdaje, czy Twój kolor Alfa Rosso popada w malinowy? Ja też mam ten problem w swojej i jestem ciekaw czy już z tym walczyłeś?

Jedyna walka to nowy lakier niestety. Co do nazwy NORD to przyznam szczerze że nie wiem skąd się wzięła, różne źródła też milczą na ten temat. Pogrzebię głębiej w wolnej chwili
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

hehe dobra to tak ja mam swoja 1.8 8V od 09.02.08 rkupiona za 5500zł ale w tym jedna taka sama tylko 1.7. Odchodził z niek klas zawieszenie nie najlepiej. W srodku golas welury itp.... a tak wygladała
przez ten czas włożyłem w nia kuppppe kasy ale z silniczkem nigdy nie było problemunigdy też sama Alfa nie zawiodła. Silnik chyba jeden z bardziej do polecenia w 155
Ogólnie teraz ma wylądować w niej V6. Szkoda bedzie trochę tego 8V ale.... mocy brak
![]()
Teraz wyglada tak![]()
![]()
No chyba nie bardzo, bo polerujemy tylko bezbarwny klar, kolor jest pod nim.

A dziekibaza oryginalna Alfy dodane tylko dużo zielonej perły i dla tego zmienił sie kolor.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki