mam problem z szyba kierowcy nie chce sie opuszczac i podnosic płynnie, robi to etapami za kazdym razem trzeba nacisnac przycisk zeby oposcic dalej, ta sama sytuacja jest z podnoszeniem.Przy podnoszeniu czasami zatrzyma sie w trakcie i nie chce sie podniesc dopiero po chwili mozna ja podniesc
sprawdź styki. odkreć śrubkę imbusową która jest pod klamką i zdejmij delikatnie cały panek (jest na zatrzaski). z tyłu masz kostki. poprostu wypnij i zobaczy czy blaszki jednakowo wygladają. jeżeli sa jakieś małe luzy to będzie ci przerywać, więc wszystkie wtyki w kostkach powinny wyglądać tak samo, a sama blaszka powinna w nie wchodzić dość ciasno. pokombinuj a na pewno się uda.
wczoraj właśnie się przy tym bawiłem![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Witam. Miałem identyczną sytuację w swojej 156 i się okazało że po prostu wilgoć mi weszła tam gdzie szyba wchodzi (krzywo miałem uszczelkę założoną) w drzwi i był duży opór a czasami nawet w ogóle nie chciała drgnąć, było to o tyle głupie jak zaczęło padać. A pomogło ściągnięcie na cały dzień całego boczku z drzwi żeby cała wilgoć odparowała i od tamtego czasu wszystko jest OK
![]()
Być może wystarczy przesmarować prowadnice. Może stawiają duży opór i przekaźnik odcina dopływ prądu. Tak sobie kombinuje.
nawet nie trzeba - wystarczy podważyć z lewej\prawej strony i wyjąć sam kwadratowy element panelu gdzie są przyciski otwierania szybyNapisał bobryt
http://www.forum.alfaholicy.net/pomorze/
mam ten sam problem.
Dodatkowo słysze wyraźne "cyk" po każdym wciśnięciu przełącznika z centralki szyb która znajduje sie nad przekaźnikami.
bede musiał rozebrać to i zobaczyc
co ciekawe, jak wciskam przycisk to gaśnie mi podświetlenie przycisku u pasażera![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

U mnie też gaśnie.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.
miałem to samo ,nie moglem znalesc przyczyny a po 3 dniach się sama naprawiła
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768

Czytałem na tym forum bodaj, że tak powinno być.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.

To że gaśnie a raczej przygasa jest bardzo normalne gdyż wciskając cały prąd przepływa przez ten przełącznik ( dlatego często się pierdzielą ) bo włosi poszli po taniości i nie zastosowali przekaźników .
A ze przygasa normalne , silniczek pobiera duzo prądu więc i przygasa![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki