Ale masz na myśli standardową wymianę pasków, rolek itp czy naprawę głowicy po zerwaniu paska (bo to pierwsze to koszt poniżej 500 złotych - bliżej 300-400, a to drugie to w zależności od spustoszeń około tysiąca i nawet w górę)?Napisał Alfa1994
Ale masz na myśli standardową wymianę pasków, rolek itp czy naprawę głowicy po zerwaniu paska (bo to pierwsze to koszt poniżej 500 złotych - bliżej 300-400, a to drugie to w zależności od spustoszeń około tysiąca i nawet w górę)?
W TSie jest łańcuch rozrzadu wiec niewiem o jakich paskach mowisz. Obsługa łańcuchow rozrzadu ogranicza sie do napinaniach ich i kosztuje kilkadziesiat zlotych.
Chlopaki nie mieszajmy sobie w glowach.I jeden i drugi ma racje.W TSach 8V jest lancuch a w 16V pasek.Alfa 1994 u ciebie patrzac na rocznik bedzie lancuch.
Dzięki za info. Chodziło mi o łańcuch, napinacz i zębatki.
tego się nie wymienia i nie wiem czy wogóle jest dostępne w sprzedarzy
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r. - Moja obecna
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r. tatowa
Alfa Romeo 145 1.7 16v 1995r. - Moja była
ja slyszalem o kwotach rzędu 1.500 zł... :shock: ale tak jak koledzy mówią - nasze 8v są bezproblemowe i nie trzeba w nich wymieniac, ewentualnie lancuch napiąc samemu albo dac do napięcia...
http://www.forum.alfaholicy.net/pomorze/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki