Witam. Może to wina wtrysków? Sprawdź też regulator ciśnienia paliwa.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
Powiem tak wymieniłam świece i co się okazało ze jedna ze świec była suchutka nie okopcona i w ogóle nie czuć było ją paliwem a pozostałe 3 świece były całe okopcone i śmierdziały paliwem a druga sprawa czy ktoś mógł by mi wysłać zdjęcie wtrysków ze swojej alfy 145 boxerkiem 1.4 (90 konnym) wydaje mi sie ze moje wtryski są nie prawidłowe chodzi o to ze są ze silnika 1.6 ...pierwszy właściciel małej mi był jakimś wariatem i zmieniał krecił w niej i teraz nie wiem ..
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Dobra powiem wam tak rozebralam wtryski (niesugerowac sie kolorem wtryskow) po numerze iden.17109450 wychodzi na to ze alfa romeo jest zbiorka(skladakiem) innych aut czyli listwa wtryskowa od alfy 1.6ts a wtryski od DEAWOO NUBIRA,LANOS 1.6 16v martwie sie tym czym jeszcze mnie moze zaskoczyc alfa tak wiec dzieki za checi i jakie kolwiek komentarze pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez MałaMi ; 05-01-2012 o 18:29

Lewe powietrze jak już wcześniej pisano. Niekiedy nie słychać, a niestety bierze. Zrobić porządek z krokowym i przepustnicą.
Wydech - ja jak miałem dziurkę to mi sonda dawała jakieś kosmiczne wartości i alfa paliła 18/100 km.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki