Witam mam problem z moja alfetta 1.4 boxer strasznie dożo pali czasami wogole nie odpala byłam na stacji diagno i mam przekraczana emisje spalin, sprawdzałam sonde lamnde była cala zalepiona w nagarem po oczyszczeniu jej i przejechaniu dłuższej trasy i ponownym sprawdzeniu sondy była. w takim stanie jak poprzednio.Dla porównania zatankuje za 100zl i przejadę 105km.Czasami gdy stoję na światłach obrotomierz szalejepodajcie sugestie co mam zrobić? byłam u dwóch mech.rece rozkładali...
P.S. może podłączyć pod komputer? pozdrawiam
Akurat spalanie u mnie w TS jest podobne, rzędu 10-12 litrów na 100km ( przy bardzo "emeryckiej jeździe" , nie przekraczam nawet 2,5 tyś obrotów ), co wydaje mi się, że jest bardzo dużym spalaniem jak na tak małą pojemność , jaką jest 1.4.
Obrotomierz mi również czasami szaleje, ale tylko gdy silnik jest już ciepły, może to być przytkany silniczek krokowy, albo przybrudzona przepustnica, no przyczyn może być wiele
mnie po wymianie sondy i nie falujacych obrotach pali 12 litrów![]()
Czarna Alfa Romeo 145 1.4 bx '95
Moja Bella

no i się schody zaczynają z naszymi autkami w takich momentach. Nie poddawaj się i szukaj mechanika dalej. Podpięcie pod kompa nie zaszkodzi.
Moja mi tyle chlała kiedyś ,jak brała lewe powietrze
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
w sumie to ja na baku robie 350~390km więc wychodzi od 10 do 11 terazale stricte w mieście, odcinki 6km w jedną strone więc nie zdązy sie nagrzać dobrze jak ją gaszę. szukaj, moze filtr powietrza,paliwa do wymiany?
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
dziś wymieniam świece na 4P zobaczymy jak sie będzie zachowywać filtr powietrza wymieniany .. ale chłopaki myślę żeby ten silniczek krokowy przeczyścić i będę pomału eliminować te rzeczy ..
a ma ktoś znajomego żeby moją alfette podłączyć pod komputer?
pamietaj złącze 3 pin tam jest4p? nie znam albo nie kojarze
ngk, denso, beru- takie świece znam
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.

mi dużo paliła bo sonde miałem zepsutą, jak podepniesz pod kompa to sprawdz czy ładnie Ci chodzi jak stoi w miejscu to wymień.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki