tylko po co, skoro koledzy wcześniej pisali, że to z dużym prawdopodobieństwem jest "czujnik położenia wału".
Też jestem kobietą, ale jak pytam o radę, zwłaszcza gdy nie znam się, to najpierw słucham, sprawdzam, a później kupuję części (odpowiednie).
A nie na odwrót.
Następnym razem zrób tak:
Napisał Madziorek
![]()
ja i ona - "iniemamocne"

Na 90% czujnik położenia wału (czujnik obrotów) przerabiałem kilka dni temu. Po wymianie problem odpalania ustał.

witam ! jak pisałam wcześniej o swoim problemie to niestety nadal on istnieje , wymieniłam czujnik położenia wału korbowego i nadaj jest tak samo , jaki ma być mój następny krok ? komputer czy jeszcze jakaś wymiana ? doradźcie coś![]()

Niech ktoś bardziej kumaty się wypowie ale czy aby czasem w boxerach nie ma 2 czujników ? Po jednym dla każdego wału ?

Czujnik położenia wału jest jeden tak jak jest jeden wał.
Skoro nie odpala nadal a iskra jest to trzeba szukać przyczyny w układzie paliwowym, wtryskiwacze, pompa, przekażnik
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

witam wszystkich ! czy ktoś mógłby mi doradzić jakiś warsztat gdzie mogłabym podpiąć pod komputer autko okolice Zawiercia albo Katowic ?
Jeśli masz ASO w Katowicach, to polecam podjechać do ASo..

Gdzie dobry fachowiec katowice i okolice?
Najlepiej najpierw zadzwonić i popytać czy ogarniają boxera.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki