Witajcie.
Moja szkarada była kupowana jako auto dla mnie i mojej pięknej kobiety, niestety przez jakiś czas będzie musiała popracować jako środek transportu pełnowymiarowej rodziny. Problemem jest to, że jeden z dziecięcych fotelików musi podróżować na fotelu pasażera (tyłem do kierunku jazdy) i konieczne jest odłączenie Airbagu a ni cholery nie wiem jak się do tego zabrać. Będę wdzięczny za sugestie na temat, za rady w stylu - zmień samochód - z góry dziękuję.
"Amatorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści Titanica."
Mój znajomy elektronik miał mi dorobić wyłącznik z emulatorem ale sprzedałem 146 przed tą operacją. Spytaj kolegi bubu321, może on Ci poda schemat lub inny sposó na to.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

- nie znam 146 i nie podam informacji takiej jak wyłacz poduszke wyłącznikiem w drzwiach, tak jak ma 156, bo chyba 146 nie ma takiego wyłącznika.
- ja bym odłączył akumulator, poczekał 10 minut i rozłączył kable od sensora airbagu.
- proste, czyste i skuteczne.
- chyba ze chcesz mieć airbag ale masz zamiar odłączyć poduszkę tylko z miejsca fotelika.
- to musi byc tylko emulator w miejsce połączenia dla poduszki fotelika.
- w przypadku odłączenia połączenia do danego fotelu, sensor blokuje działanie poduszki, to tak jak byś ją wyjął z samochodu.
- emulatora to bym szukał pod tym adresem, coś widze że chyba z tego zrezygnowali, ale ja bym jednak do nich zadzwonił, byli kiedyś cenowo znośni.
--
http://elektronika2.renado.pl/
--
- lub firma Ko-Car.
- była AR 156 TS 2.0 ecu M1.5.5
- 147 1.6 16v 105CV E4 2006, Cartechini, ECU ME7.3.1, Bosch ABS 8 VDC/ASR, AirBag Siemens MY-99.
kripp thanked for this post

Dzięki.
Mimo wszystko chciałbym zachować swoją poduchę. Więc chyba trzeba będzie sie zainteresować emulatorem.

Jakieś inne pomysły?
Dawaj na PM to Ci napiszę co mój znajomy miał w tej kwestii robić.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki