Hej,
Interfejs działa i muszę przyznać, że to całkiem przydatna zabawka. Miałem 2 błędy, które wykasowałem i które na szczęście nie wróciły. Nie wiem jeszcze dlaczego zrywa mi połączenie w czasie diagnostyki poszczególnych podzespołów. Dlatego na 100% polecić nie mogę bo trudno mi stwierdzić czy problem jest po stronie kabla, czy komputera. Oczywiście dalsze testy w planach
Wczoraj w nocy spoglądałem na kable i o zgrozo na 1 i 2 cylindrze (pod blachą) jest istna dyskoteka.

No też to miałem ale to nie powód naszego zamulania bo ja kable wymieniłem 3 tygodnie temu a i uważaj przy zamówieniu kabli bo dają tylko te cztery przewody a 4 fajki trzeba dokupić jest tylko jedna firma co daje w komplecie te fajki i jest niewielka różnica w cenie 320 zł firma denso jak się nie mylę ale sprawdzę i potwierdzę. A tak na marginesie to widzę że zostaliśmy sami ze swoim problememhee hee
podaj nazwę tego interfejsu cenę i firmę skoro się łączy z autem to sobie fundnę, się przyda
Ostatnio edytowane przez tarkowski ; 06-01-2012 o 17:19

Owszem zostaliśmy sami ale jakoś chyba damy radę
Kable zamówiłem SENTECH (8 sztuk) za 320 komplet.
Poniżej zamieszczam link do interfejsu:
http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...973324635.html
Pozdrawiam

Po prawie 2 miesiącach walki sprawa została doprowadzona do pomyślnego finału.
Metodą eliminacji, prób, błędów i testów wszelkie podejrzenia padły na przepływomierz.
Nie miałem z kim podmienić ale zaryzykowałem kupno.
Od środy cieszę się nowym przepływomierzem i zupełnie nową jakością jazdy
Serdecznie dziękuję wszystkim , którzy udzielali się w temacie i tym samym pomogli trafić do przyczyny problemu.
jaki programik i kabel posiadasz do diagnostyki
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768

sikor155
Interfejs chyba taki, jaki wszyscy mają - niebieskiLink do aukcji jest 2 posty wyżej.
Programów mam kilka ale najwygodniej mi używać FESa.
P.S. Cewki trochę nadpęknięte ale znalazłem wśród nich dobre sztuki i już śmigają w alfie![]()
Pozdrawiam

Kabelek to raczej będzie pasował. Tylko kwestia programu. Napisz jaki masz symbol ECU to ja się zorientuję czy mam do niego program.
Fes w wersji demo ogarnie wszystkie wersje 155 przed liftem.ECU w V6 to Motronic 1.7.Podobno nie wszystkie niebieskie vagi pasują pod niego.Murcialago ten który masz według sprzedającego nie będzie pasował do 155,ale nie kłócę się bo opieram się na tym co mi Viaken napisał,bo od niego brałem swój.Pokazał mi konkretny do mojego rocznika i modelu i ten zakupiłem.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone

Lukasz możesz podesłać jakiś link do Twojego ? Nie wiesz może jaka jest różnica, wtyczki są takie same ?
W FES 2.7 nie ma M1.7, natomiast w 3.3 już jest.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki