Mam problem. Kupiłem Alfe Romeo 146 Ti krótka skrzynia biegów, silnik 2 litry, niskie zawieszenie... Sportowe autko150 KM. W środku też bajer. Problem zaczął się podczas jazdy, samochód zaczął mi spalać jakieś 15 - 18 litrów na 100 km!! po przejechaniu 42 km w baku opary. A znakowałem coś ponad 9 litrów. Czy ktoś możne ma pomysł co jest nie tak?

Ile tak faktycznie powinien palić ten samochód? Bo 10 litrów usłyszałem od osoby która mi go sprzedawała. Jeśli chodzi o Alfy jestem kompletnie 'zielony' w dodatku to mój pierwszy samochód.
Mi pali ok. 10. No też zależy jaki styl jazdy...
AR 146 Ti, 97r Zender. Zapraszam do oglądania i oceniania http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...146_domin.html !!
Alfa Romeo stworzone z tego samego co sny...

zacznij od sondy prawdo podobnie jest uszkodzona
Mi z klimą paliła na trasie do 140km/h max 8l, w mieście 11/12 z nogą ciężkawą, bo w TI się nie da inaczejW zimie spokojniej ale jako że zima to również 12l. Sonda pewnie do wymiany...
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

A czy jest możliwość zaczipowania tego samochodu? Podobno daje to więcej koni i ogranicza spalanie?! Jeśli tak to ile coś takiego mogło by kosztować.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki